Sosyal Medya

Güncel

Ankara ile Şam arasındaki temas hakkında önemli açıklama

Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir kaynak, Türkiye’nin Suriye yönetimiyle doğrudan temasta olmadığını belirtti.



Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir kaynak, Sputnik'e verdiği demeçte Ankara'nın Şam'la temaslarını Rusya ve İran üzerinden devam ettirdiğini, Suriye yönetimiyle doğrudan temasın olmadığını belirtti.

Sputnik'in haberine göre adının açıklanmasını istemeyen kaynak, “Rusya ile aramızda yapıcı temaslar devam ediyor, Ä°dlib ve diÄŸer konularda anlaÅŸma saÄŸlıyoruz, ÅŸimdi de Soçi'deki Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ni baÅŸarıyla tamamladık. Biz, Rusya'nın da Suriye'de barış yapılmasını istediÄŸine inanıyoruz. Biz de, onlar da hem diplomatik düzeyde, hem de ‘sahada' gayret göstermek istiyoruz ve bu nedenle baÅŸarılı bir çalışma yapıyoruz. Suriye rejimiyle doÄŸrudan temasımız yok, onlarla Rusya ve Ä°ran üzerinden baÄŸlantıya geçiyoruz” ifadelerini kullandı.

Suriye'deki ateÅŸkes ihlallerinin önemli derecede azaldığına dikkat çeken kaynak, “Ancak bazen provokasyonlar oluyor. Bu durumlar her zaman rejime baÄŸlı deÄŸil. Suriye'deki çatışmaların sona ermesinin ve bir an önce barışın gelmesinin herkesin yararına olduÄŸunu düşünüyorum” diye konuÅŸtu.

‘RUSYA TÃœRKÄ°YE'NÄ°N GÖRMEK Ä°STEMEDİĞİ KİŞİLERÄ° SOÇİ'YE DAVET ETMEDÄ°'

Kaynak, Rusya'nın sözünü tutarak, Soçi'de düzenlenen Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne Ankara'nın karşı çıktığı örgütlerin temsilcilerini davet etmediğini belirtti.

Türk DışiÅŸleri Bakanlığı yetkilisi, “Rusya sözünü tuttu ve bizim görmek istemediklerimiz kiÅŸileri davet etmedi. Buna raÄŸmen kongrede istenmeyen bir kiÅŸinin bulunduÄŸunu tespit ettik. Hemen Rusya ile irtibata geçerek, nota hazırladık. Ä°lk tepkileri, ‘Haberimiz yok, araÅŸtıracağız' ÅŸeklinde oldu. Åžimdi bu konuda yanıt bekliyoruz” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.