Sosyal Medya

Güncel

Pentagon Sözcüsünden Menbiç için 'işbirliği' mesajı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Adrian Galloway'a 'ABD ve Türk askerleri Menbiç'te karşı karşıya gelir mi?' sorusu yöneltildi.



Habertürk'ten Nalan Koçak'a konuÅŸan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Adrian Galloway, "ABD ve Türk askerleri Menbiç'te karşı karşıya gelir mi?" sorusuna ÅŸu ÅŸekilde yanıt verdi:

"Türkiye'yle her seviyedeki soruna çözüm için çaba gösteriyoruz. Bunu yaparken de Türkiye'nin güvenlik kaygılarını göz önüne alıyoruz ve DEAŞ'a yapılan baskının azalmamasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu sorun ancak karşılıklı işbirliğiyle çözülebilir. NATO müttefikimizin yanındayız, Türk yetkililerle çözüm müzakerelerimizi sürdüreceğiz" oldu. "Afrin operasyonunu şu ana kadar nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Galloway, "Kuzeybatı Suriye'deki durum nedeniyle endişeliyiz. Tüm tarafları DEAŞ'ı yenmeye odaklanmaya ve masum sivilleri korumaya çağırıyoruz. Ayrıca PKK'nın müttefikimiz Türkiye'ye herhangi bir saldırısını da kabul etmeyeceğimizi belirtmek isterim."

ORDU KURMAK KONUSUNDA ISRARCI MISINIZ?

Galloway, "ABD'nin Türkiye sınırında çoğu YPG'lilerden oluşan 30 bin kişilik sınır gücü kurma kararı konusunda ısrarcı mısınız?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"ABD işbirliği yaptığı gruplarla kapasitesini geliştiriyor, bunun nedeni daha önce IŞİD'den temizlenen alanları korumak. IŞİD'le mücadele evrildikçe, örgütün Suriye ve Irak'ta yeniden ortaya çıkmasına mani olmak için yeni yollar aramamız doğal. Bu güç tamamen iç istikrar amacı taşıyor. Amaç kaçan IŞİD'lilerin Suriye dışına çıkmasına engel olmak."

 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.