Sosyal Medya

Güncel

Ahmet Maranki yasadışı ilaç tanıtımı suçlaması ile yargılanacak...

Sağlık Bakanlığı "Lokman hekim" ya da "Bitkilerin Efendisi" olarak kamuoyunda tanınan Prof. Dr. Ahmet Maranki'yi yasadışı ilaç tanıtımı yaptığı gerekçesi ile ihbar etti. Maranki, "Tıbbi Müstahzar Kanunu'na muhalefet"ten yargılanacak.



Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz aylarda, Türkiye'nin "Lokman hekimi" ve "Bitkilerin Efendisi" olarak tanınan Prof. Dr. Ahmet Maranki'yi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbar etti.

Maranki'nin 28 Ocak 2017 günü bir televizyon programında kendi isim markası adı altında onaysız ürün sattığı kaydedildi.

Açılan soruşturma kapsamında ifade veren Maranki ise suçlamaları reddetti.

Ancak "1262 sayılı kanuna muhalefet" ettiği gerçekçisiyle yargılanacağı öğrenildi.

ahmet_maranki_1

AHMET MARANKÄ° KÄ°MDÄ°R?

Ahmet Maranki, Türkiye'nin "Lokman hekimi" ve "Bitkilerin Efendisi" olarak kabul ediliyor.

1956 yılında Ä°nebolu'da doÄŸdu. Liseyi Ä°stanbul'da bitiren yazar ilk önce Tütün Eksperleri Yüksek Okulu’nu bitirip 1976 yılında stajını tamamlayarak devlet görevine baÅŸladı. Sırasıyla 1981 yılında Ä°stanbul Ãœniversitesi T. Endüstri MühendisliÄŸi’ni, 1986 yılında Ä°stanbul Ãœniversitesi Ä°ktisat Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Siyaset Bölümünde ‘master’ını, 1990 yılında aynı bölümün Sosyal Siyaset Çalışma Ekonomisi Endüstri Ä°liÅŸkileri alanında doktorasını tamamladı. 1991 yılında ABD'de mesleki alanda mahalli idareler, sosyal güvenlik sistemleri ve tarım alanında doktora üstü bilimsel çalışma ve araÅŸtırmalarda bulundu.

1993 yılında SSCB'nin yıkılmasıyla Azerbaycan devletinin talebi üzerine, T.C. adına görev yaptığı ilgili birimin baÅŸ uzmanı olarak araÅŸtırmalar yapmak ve üniversitelerde ders vermek üzere görevlendirildi. T.C. adına Azerbaycan BirleÅŸmiÅŸ Milletler TeÅŸkilatı (BMT) U.N.D.P, UNV birimlerinin kalkınma programları çerçevesinde devlet ve özel üniversitelerinin planlı ekonomiden pazar ekonomisine geçiÅŸleriyle ilgili "Principles Marketing", International Economic Organization", "International Marketing", "Islam Economy Relation" ders programlarının hazırlanıp uygulanmasında "University Lecturer" unvanıyla "Specialist" olarak diplomatik statüde görev yapan yazar, Azerbaycan Millî Meclisi’nde danışmanlık yapmış olup, bu çalışmalarını "Türkiye Azerbaycan Haricî Ä°ktisâdî Alakaları", "Agent Mukaveleleri" adlı kitaplarıyla yayınlamıştır.

BMT'nin Unesco ve Avrupa BirliÄŸi nezdinde kurularak faaliyet gösteren IPA-International Personel Academy'de görev yapan yazar; yaptığı bu ilmî çalışmalar, hazırlanan ders programları ve bunların uygulanması, yayınlanan kitaplar ile ilmi ÅŸura kararıyla "Univesity Lecturer" göreviyle "Economy" alanında profesör unvanı alarak ‘Ateste’ edilen tek T.C. vatandaşıdır.

kozmik_

YILIN EN BAŞARILI YABANCI BİLİM ADAMI SEÇİLDİ

1998 yılında Azerbaycan’da "Yılın En BaÅŸarılı Yabancı Bilim Adamı" seçilmiÅŸtir. Kafkasya ve Azerbaycan’da kaldığı bu sürede yazar, SSCB'nin çaÄŸdaÅŸ dünyaca bilinmeyen yönleriyle ilgili stratejik ve kozmik araÅŸtırma merkezlerinde eÄŸitimde bulunarak ekstrasens ve bioenerjist unvanını almıştır.

Pek çok bilimsel araÅŸtırmanın öncülüğünü yapan ve Rusya-Avusturya-Azerbaycan -Türkiye'nin bilim adamlarından oluÅŸarak 1990 yılında kurulan "Bilim ve BuluÅŸ Adamları DerneÄŸi'nin genel sekreterliÄŸini de yürüten yazar, halen Türkiye’nin AB'ye girme sürecinde AB stratejilerinin hazırlanmasıyla ilgili olarak Hollanda Amsterdam'da "Türkiye Hollanda Vakfı"nı ve bu kitabın konuların bilimsel olarak araÅŸtırmalarının yapıldığı "The Institute for Cross Cultural Health" adlı enstitünün baÅŸkanlığını yürütmektedir.

KARA KEMER JUDO, TEKVANDO, ÅžHÄ°ATSU HOCASI

1969 yılından beri sporla yakından ilgilenen yazar, kara kemer, judo, tekvando, ÅŸhiatsu hocası olarak halen GüreÅŸ Ä°htisas Kulübü’nde Türk sporuna hizmet vermektedir.

Dünyada ve Türkiye'de sosyal ve stratejik pek çok vakıf, dernek, düşünce kulüpleri vs. gibi NGO'larda (Sivil Toplum Kuruluşu) faaliyet gösteren yazar evli ve 3 çocuk babası olup İngilizce, Arapça, Rusça, Azeri Türkçesi, Osmanlıca bilmektedir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.