Sosyal Medya

Güncel

Muharrem İnce kurultay için iddialı konuştu

CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı yine rakip olan İnce, Bülent Ecevit'in de İsmet İnönü karşısında seçim kazandığını hatırlattı.



AK Parti karşısında girdiÄŸi tüm seçimlerde hezimeti yaÅŸayan CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun parti içerisindeki liderliÄŸi sorgulanır hale geldi.

Ä°stifasını gündemine almayan KılıçdaroÄŸlu'na karşı kurultay Ã¶ncesi 3 rakip çıktı.

SEÇİLECEĞİNDEN EMİN

CHP liderliÄŸi için adaylığını açıklayan 3 isimden biri olan Yalova Milletvekili Muharrem Ä°nce, kurultay öncesi iddialı açıklamalarda bulundu.

Hedefinin önce CHP'de değişimi sağlamak olduğunu ifade eden İnce, kurultayda seçileceğinden emin olduğunu sözlerine ekledi.

Ä°SMET PAÅžA-BÃœLENT ECEVÄ°T YARIÅžI

Sözcü Gazetesi'nde röportaj veren Muharrem Ä°nce, "Mevcut Genel BaÅŸkan'dan farkınız ve iddianız ne olacak?" sorusunu ÅŸu yanıtı verdi; "Sayın Genel BaÅŸkan'a teÅŸekkür ediyorum yaptıkları için. Ama 1972'yi düşünmek lazım. 1972 Kurultayı'nda Ä°smet PaÅŸa'ya oy vermeyen delegeler hiç tanınmayan Bülent Ecevit'e oy verdiler. Ä°smet PaÅŸa'yı sevmiyorlar mıydı? Hayır, seviyorlardı ama partinin yenilmemesi gerekiyordu. Bunu baÅŸardı o günkü delegeler. Ecevit genel baÅŸkan oldu, CHP'yi de birinci parti yaptı. CHP'nin yenilenmesi lazım." diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.