Sosyal Medya

Güncel

Teröristlerin koruganları NEB'lerle delik deşik edildi...

Burseya Dağı'nın ele geçirildiği Zeytin Dalı Harekatı'nda Türkiye'de geliştirilen beton delici özelliği bulunan NEB büyük rol oynadı.



Hürriyet Gazetesi'nden UÄŸur Ergan'ın haberine göre; Burseya Dağı’nın alınmasında terör örgütünün bu daÄŸda bazı Batılı ülkelerden yüksek mühendislik hizmeti saÄŸladığı öne sürülen 90 santimetre kalınlığında duvarlara sahip 7 betonarme korugan ile bunlar arasında baÄŸlantı saÄŸlayan tünellerin bombalarla yerle bir edilmesi önemli rol oynadı.

neb2

3-4 SAATTE KEVGİRE DÖNDÜ

Türk savaÅŸ uçakları bu betonarme korugan ve tünelleri imha etmede ardışık delici harp baÅŸlığı teknolojisine sahip, Türkiye’de geliÅŸtirilmiÅŸ beton delici nüfuz edici bombalar (NEB) kullandı. Bir askeri yetkili, “Burseya 3-4 saat içinde adeta kevgire döndü” dedi.

FIRTINA, SİHA VE ATAK'LAR MEVZİLERİ DÖVDÜ

Fırtına obüsleri de ‘ataletsel seyrüsefer sistemi’ sayesinde kendisine verilen koordinatları tespit edip ÅŸaÅŸmadan vurdu. SÄ°HA’lar ve ATAK taarruz helikopterleri ise Cirit füzeleri ve ağır makinelilerle terörist mevzilerini ateÅŸ altına aldı.

SON DARBEYİ BORDO BERELİLER VE ÖSO VURDU

Sakarya olarak bilinen ‘Çok Namlulu Roketatar Silah Sistemleri’ de manevra birliklerine ateÅŸ desteÄŸi saÄŸladı. Karadan ve havadan ateÅŸ desteÄŸinden sonra Bordo Bereliler ve komandolar ÖSO güçlerine destek vererek, Afrin’e 13 kilometre uzaklıktaki stratejik açıdan kritik dağın ele geçirilmesinde önemli rol oynadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.