Sosyal Medya

Güncel

ABD, bu parmağın nereye gideceğini tartışıyor?

Türkiye’nin Afrin’e düzenlediği ‘Zeytin Dalı Harekatı’nı yorumlayan New York Times gazetesi, “Erdoğan’ın bu harekatı ne kadar ileriye götürüceği şimdilik bilinmiyor” diye yazdı.



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afrin harekatından sonra hedefin Menbiç olacağını yinelerken operasyonların Suriye-Irak sınırına kadar genişleyebileceğini söylemişti.

BBC Türkçe’nin çevirisine göre, Carlotta Gall’ın Kilis’ten kaleme aldığı haber şöyle baÅŸladı:

“Çay bahçesinde toplanmış olan esnaf, roket saldırılarından rahatsız olmuÅŸ olsa da, Türkiye’nin Suriye’deki Kürt militanlara baÅŸlattığı operasyona büyük destek veriyor.”

ErdoÄŸan’ın ‘belki de bu yıl içinde’ yeni bir seçim beklediÄŸini öne süren haber şöyle devam etti: “ErdoÄŸan Kürtlere yönelik saldırının Türk milliyetçiliÄŸini ve kendi muhafazakar kitlesini ateÅŸleyeceÄŸine güveniyor. ErdoÄŸan benzer taktikleri daha önce de kullandı. ErdoÄŸan’ın bu harekâtı ne kadar ileriye götürüceÄŸi ÅŸimdilik bilinmiyor. Derdini anlatmak için sınırlı bir operasyon mu yapacak yoksa ABD’nin inÅŸa ettiÄŸi Kürt güçlerin kökünü kazıyacak bir operasyon mu olacak bilinmiyor.”

Gall, Kilis’te konuÅŸtuÄŸu esnafın, operasyonun ardından Suriyelilerin ülkelerine geri dönmesini umut ettiklerini yazdı.

Haber şöyle sona erdi: “Kilis’in 100 binden az olan nüfusu, mülteci akını ile 130 binlere çıktı. Suriyeliler burada genel anlamda kabul görse de, özellikle ekonomik sebeplerle onlara karşı bir öfke de var. BoÅŸ berber dükkanının sahibi Ercan Emir, ‘Türkiye mültecilere milyarlarca para harcadı. Hükümet bu paryı Türklere verseydi ÅŸu an ülkede fakir insan kalmamıştı’ diyor.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.