Sosyal Medya

Güncel

Muhaliflerden Soçi'ye boykot

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu katılmayacaklarını açıkladılar.



Bu arada, Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK), Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Soçi'de 29-30 Ocak'ta yapılacak Ulusal Diyalog Kongresi'ni boykot etme kararı aldığını duyurdu.

YA BM YA SOÇİ

Suriyeli muhaliflerin oluÅŸturduÄŸu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) sözcülerinden Yahya Aridi, dün yaptığı açıklamada muhalefet heyetinin bir yandan Soçi'de yapılacak Ulusal Diyalog Kongresi'ne çaÄŸrısını diÄŸer yandan da ABD, Ä°ngiltere, Fransa, Ãœrdün ve Suudi Arabistan'ın ilettiÄŸi strateji belgesini deÄŸerlendirdiklerini söylemiÅŸti.

MUHALÄ°FLERÄ° ARADA BIRAKAN BELGE

ABD, İngiltere, Fransa, Ürdün, Suudi Arabistan'ın dün muhaliflere ilettiği belgede "bölgesel hükümetlere" yetkiler verilmesi ve mültecilerin de oy kullanacağı seçimlerin düzenlenmesi gibi öneriler dikkati çekmişti.

5 ÜLKE SOÇİ'YE KATILMAYIN DEMİŞTİ, TÜRKİYE MUHALİFLERİ SOÇİ'YE DAVET ETMİŞTİ

Söz konusu 5 ülkenin muhaliflerin Soçi'de düzenlenecek Ulusal Diyalog Kongresi'ne katılmasına da sıcak bakmadığı, buna karşın Türkiye'nin siyasi çözüm için her platformda yer alınması gerektiği düşüncesiyle Kongre'ye katılmaları için muhalefet heyetini teşvik ettiği bilgisi yer almıştı.

8. CENEVRE GÖRÜŞMELERİ

Cenevre'deki 8. tur görüşmeler, Beşşar Esed rejiminin uzlaşmaz tutumu nedeniyle başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Muhalefet heyeti, rejimin "muhatap bulamama" bahanesini ortadan kaldırabilmek için geçen tura ilk defa, geniş kapsamlı tek bir heyet ile katılmıştı. Buna rağmen rejim heyeti, üç hafta süren görüşmelerin yalnızca 9 gününde yer almıştı. Muhalifler, "doğrudan" ve "ön koşulsuz" siyasi geçiş müzakerelerine geçmeyi teklif ederken, rejim heyeti, süreci oyalamak için terörle mücadele başlığına odaklanmayı seçmişti.

Viyana'daki Cenevre 9 görüşmeleri kapsamında yapılan özel toplantının gündemini, Soçi'de 29-30 Ocak'ta yapılacak Ulusal Diyalog Kongresi hazırlıkları oluşturuyor.

Viyana'daki toplantının bugün sona ermesi, tarafların Soçi'deki Kongre'ye katılıp katılmama yönündeki kararlarını toplantının sonunda açıklamaları bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.