Sosyal Medya

Güncel

Kasımpaşa Tüneli açılıyor

Sütlüce ile Kasımpaşa arasında yapılan Kasımpaşa Tüneli bugün hizmete açılıyor. Saat 12:00'de yapılacak açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım da katılacak. Tünelin açılması ile birlikte 1. Çevre Yoluna gidecek ve gelecek araçların ulaşım süreleri kısalacak.



İstanbul trafiğine önemli bir soluk kazandıracak olan Kasımpaşa - Hasköy Tüneli bugün hizmete açılıyor. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal katılacak.

TRAFÄ°K YOÄžUNLUÄžUNU AZALTACAK

UlaÅŸtırma Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü ile Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi arasında imzalanan protokol gereÄŸi ve kamulaÅŸtırma iÅŸleri yine Ä°BB tarafından yapılan proje ile bölgedeki trafik yoÄŸunluÄŸunun azaltılması amaçlandı.

6 BÄ°N 507 METREYÄ° BULUYOR

Sütlüce ile KasımpaÅŸa arasında yapılan 1316 m. ve 1234 m. olmak üzere toplam 2550 m’lik çift tüplü BeyoÄŸlu – KasımpaÅŸa Tüneli, 3817 m. baÄŸlantı yolu ve 140 m’lik aç-kapa tünel ile beraber toplamda 6.507 m.’yi buluyor.

40 BİN ARAÇ

Günde yaklaşık 4 bin aracın kullandığı mevcut yol, tünel ile beraber 40 bin araçlık kapasiteye ulaşacak.

ULAÅžIM SÃœRELERÄ° KISALACAK

KasımpaÅŸa Hasköy Tüneli’nin açılması ile birlikte baÅŸta Taksim baÄŸlantısı olmak üzere, bölgeden 1. Çevre Yoluna gidecek ve gelecek araçların ulaşım süreleri kısalacak.

TURÄ°ZME DE KATKI SAÄžLAYACAK

Tünelin Haliç ile Galata Bölgesindeki turizme sosyo-ekonomik açıdan büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.