Sosyal Medya

Güncel

170 ödül sahibi Komando Uzman Çavuş göreve iade edildi

Komando Uzman Çavuş Numan Güçükturalı, piknikte karşılaştığı PKK’lı teröristlere ateş etmiş ancak “Belediye sınırı dışında ne işiniz var?” denilerek TSK'dan ihraç edilmişti. Yargıya başvuran Güçükturalı 2.5 yıl sonra görevine iade edildi



Habertürk'ten Soner Özcan'ın haberine göre, Komando Uzman ÇavuÅŸ Numan Güçükturalı’nın, AÄŸrı’da ailesiyle birlikte gittiÄŸi piknik hayatının dönüm noktası olmuÅŸtu. Piknikte karşılaÅŸtığı PKK’lı teröristlere ateÅŸ eden Güçükturalı olayı baÄŸlı bulunduÄŸu birliÄŸe anlatmış ancak “Belediye sınırı dışında ne iÅŸiniz var?” denilerek savunması istenmiÅŸti. Güçükturalı bölgenin belediye sınırları içinde kaldığına dair belgeyle birlikte savunmasını vermiÅŸ ama 1 hafta içinde “Botun boyasız”, “Ense tıraşın uzun” gibi suçlamalarla Türk Silahlı Kuvvetleri’yle ( TSK) iliÅŸiÄŸi kesilmiÅŸti.

AYM’DEN SEVÄ°NDÄ°REN KARAR

Göreve dönebilmek için Askeri Yüksek Ä°dare Mahkemesi’ne baÅŸvuran 170 ödül sahibi uzman çavuÅŸ, sonuç alamayınca bu kez Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) baÅŸvurdu. 30 yaşındaki Güçükturalı’nın dosyası AYM’de görüşülmeyi beklerken, kendisine ateÅŸ açan teröristlerden biri bir operasyonda yaralı olarak ele geçirildi. Sorgusunda ateÅŸ açma olayını ve olayın gerçekleÅŸtiÄŸi yeri anlatan PKK’lı teröristin ifadesi de Güçükturalı’nın dosyasına eklendi.

AYM, bunun üzerine Güçükturalı’nın göreve iadesine karar verdi. TSK’dan iliÅŸiÄŸi kesildikten sonra Antalya’da bir oto yıkamacıda çalışan Güçükturalı, yaklaşık 2.5 yıl ayrı kaldığı birliÄŸine döndü ve görevine baÅŸladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.