Sosyal Medya

Güncel

Tamimi ailesi bir grup aktör mü?

İsrail gizli servisi, Ahed Tamimi ve ailesinin bir grup “açık tenli aktör” olduğunu düşünerek iki yıl önce bir araştırma yaptı.



newsweek'in haberine göre; Ä°srail gizli servisi, Ahed Tamimi ile ailesinin bir grup “açık tenli aktör” olduÄŸunu düşünerek iki yıl önce bir araÅŸtırma yaptı.

'TAMİMİ'LER GERÇEK OLAMAZ'

Ä°srail gizli servisinin iki yıl önce Tamimi ailesine yönelik bir soruÅŸturma yürüttüğü ortaya çıktı. SoruÅŸturmada servis ajanları Tamimi ailesinin “tamamının üretilmiÅŸ bir propaganda aracı” olup olmadığını incelediler. Ailenin birbirleriyle akraba deÄŸil bir grup beyaz tenli aktör olduklarından şüphe duyuldu.

Ä°srailli bakan yardımcısı ve eski Amerikan büyükelçisi Michael Oren, iki yıl önce kendisinin baÅŸkanlık ettiÄŸi Knesset'in alt komitesinde “ailenin hakiki mi yoksa propaganda amacıyla bir araya gelmiÅŸ bireyler mi olduklarını” sorguladıklarını aktardı.

ULUSAL Ä°STÄ°HBARAT BÄ°RÄ°MLERÄ°NE BAÅžVURDULAR

Knesset Dış Ä°liÅŸkiler ve Savunma Komitesi bunun için Shin Bet istihbaratı ve ulusal güvenlik konseyi de dahil birçok örgüte baÅŸvurarak bilgi aldı ancak kesin bir sonuca ulaşılamadı. Fakat ailenin dış görünüm özellikleri olan “sarı saç, mavi gözler ve açık ten”leri ile özellikle “dış görünüşleri için seçilip seçilmedikleri” araÅŸtırıldı.

Oren ve ekibi aileyi gerçek bir aile olmadıkları fakat aktör oldukları şüphesiyle bir “komedi dizisi ”olan “the Brady Bunch”a benzeterek bu isimle adlandırdı. Nihai olarak araÅŸtırma heyeti ailenin akrabalığına dair neticeye varamadı, Tamimi ailesi “geniÅŸlemiÅŸ, sayıları arttırılmış, aile, ‘iliÅŸik' aile üyeleri” olarak tanımlandı.

16 yaşındaki Ahed Tamimi 31 Ocak'ta askeri mahkeme önüne çıkarılacak.On iki suçtan yargılanan kız, sosyal medyada Ä°srail'li askere “saldırı ve hakaret videosunu” yayınlamakla da suçlanıyor.

 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.