Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye sınırında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nın 6. gününde Hatay’daki Harekat Merkezi’ne gitti.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Zeytin Dalı Harekatı'nın 6. gününde Hatay’daki Harekat Merkezi’ne gitti.

CumhurbaÅŸkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar’la birlikte bugün akÅŸam saatlerinde Ankara’dan Zeytin Dalı Harekatı’nın sevk ve idaresinden sorumlu olan 2. Ordu’nun Hatay’daki Harekat Merkezi’ne geçti.

f1

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a BaÅŸbakan Yardımcısı Bekir BozdaÄŸ, Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral YaÅŸar Güler’in de refakat ettikleri kaydedildi.

f6

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın beraberindeki heyetle birlikte Harekat Merkezi’ndeki 2. Ordu Komutanı Korgeneral Ä°smail Metin Temel ve diÄŸer askeri yetkililerden Zeytin Dalı Harekatı hakkında bilgi almakta olduÄŸu kaydedildi. Sürpriz ziyaret nedeniyle, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın BeÅŸtepe’de BaÅŸbakan Binali Yıldırım’ı kabulünün de ertelendiÄŸi öğrenildi.

f2

ASKERLERE HÄ°TAP ETTÄ°

CumhurbaÅŸkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Zeytin Dalı Harekatı’nın sevk ve idaresinden sorumlu olan 2. Ordu’nun Hatay’daki Harekat Merkezi’nde görev yapan askerlere hitaben yaptığı konuÅŸmada, ulusal güvenliÄŸimizi saÄŸlama nedeniyle Afrin’de gerçekleÅŸtirilen operasyonun bölgeyi terör unsurlarından temizlemeyi amaçladığına dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulvi bir görev icra ettiklerini hatırlattığı askerlere başarı dileklerini de iletti.

f3

HAREKAT MERKEZLERÄ°YLE CANLI BAÄžLANTI

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, daha sonra da harekatla ilgili daha detaylı bilgiler aldığı toplantı esnasında, video konferans aracılığıyla Genelkurmay BaÅŸkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri EskiÅŸehir Muharebe Ãœs Komutanlığı’ndaki harekat merkezleriyle canlı baÄŸlantılar gerçekleÅŸtirdi.

f4

KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan video konferans aracılığıyla yaptığı hitapta da Zeytin Dalı Harekatı’nın netice alınana dek süreceÄŸini vurguladı. Türkiye’nin hiç bir ülkenin toprağında gözü olmadığını belirten CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Afrin’in de terör unsurlarından temizlenmesinin akabinde asli sakinlerine teslim edileceÄŸini söyledi.

f5

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, bölgenin terörden temizlenmesinin Türkiye’deki Suriyelilerin ülkelerine dönüşlerini de hızlandıracağını ifade etti. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Hatay’da bulunduÄŸu esnada MogadiÅŸu’daki Somali Türk Görev Kuvveti Komutanlığı ve Doha’daki Katar Türk BirleÅŸik Müşterek Kuvvet Komutanlığı’yla da video konferansla baÄŸlanmak suretiyle söz konusu üsler hakkında bilgi aldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.