Sosyal Medya

Dünya

'Afrika'da her yıl 148 milyar dolarlık yolsuzluk yapılıyor'

BM Afrika Ekonomi Komisyonu Genel Sekreteri Songwe, "Afrika Birliğinin tahminlerine göre kıtada her yıl 148 milyar dolar yolsuzluk faaliyetlerine akıtılıyor ve bu kıtanın ortalama GSYH’nin yüzde 25’ine denk geliyor" ifadelerini kullandı



BirleÅŸmiÅŸ Milletler Afrika Ekonomi Komisyonu Genel Sekreteri Vera Songwe, Afrika kıtasında her yıl yaklaşık 148 milyar dolar yolsuzluk yapıldığını söyledi.

Songwe, Etiyopya’nın baÅŸkenti Addis Ababa’da devam eden 30. Afrika BirliÄŸi Zirvesi'ndeki Afrika BirliÄŸi Yürütme Kurulu toplantıs​ında konuÅŸma yaptı.

Yolsuzluğun ekonomik büyümeyi, yatırımları, devlet kapasitesini ve halkın devlet kurumuna olan güvenini azalttığına vurgu yapan Songwe, yolsuzluğun ülkelerin gayrisafi yurtiçi hasılasında (GSYH) ciddi düşüşlere yol açtığını kaydetti.

Songwe, “Afrika BirliÄŸinin tahminlerine göre, kıtada her yıl 148 milyar dolar yolsuzluk faaliyetlerine akıtılıyor ve bu kıtanın ortalama GSYH’nin yüzde 25’ine denk geliyor.” dedi. 

YolsuzluÄŸun aynı zamanda iÅŸ yapma maliyetlerinde yol açtığı artış sebebiyle de yatırımları riske soktuÄŸuna dikkati çeken Songwe, yolsuzluÄŸun yasa dışı para akışına neden olduÄŸunu söyledi. Songwe, yolsuzluÄŸa karşı savaşı kazanmak için Afrika’nın yeniden yapılandırılması gerektiÄŸini kaydetti. 

Toplantıda konuÅŸan Afrika BirliÄŸi Komisyonu BaÅŸkanı Musa Faki Muhammed ise kıtadaki yolsuzluÄŸun son bulması için köklü çözümlere ihtiyaç olduÄŸunu ve Afrika’nın kaynaklarının kalkınmaya harcanmasının gerektiÄŸini belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.