Sosyal Medya

Güncel

Başbakan Yıldırım ve Nijer Başbakanı Rafini'den ortak açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, Nijer Başbakanı ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor.



Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Nijer Başbakanı Brigi Rafini ile ortak basın toplantısında konuşuyor.

Yıldırım'ın açıklamaları:

Son yıllarda Sahra bölgesini hedef alan Boko Haram, DEAÅž, El Kaide terör örgütlerinin saldırısına maruz kalan Nijer'e verdiÄŸimiz desteÄŸi sürdüreceÄŸiz. Terör dünyanın başının belası. Bunların adının ne olduÄŸunun önemi yok. 

Terörün her türlüsü ile amansız bir mücadele veriyoruz. Afrin'e baÅŸlattığımız operasyonun amacı da Suriye'nin toprak bütünlüğünü saÄŸlayacak ve bölgede terör oluÅŸumlarına son verecek, orada yaÅŸayan kardeÅŸlerimiz üzerindeki zulmü kaldıracak, ayrıca Afrin'den ülkemize saldırılarının önüne geçecek ve ülkemizin, sınırlarımızın güvenliÄŸi, vatandaÅŸlarımızın emniyetini saÄŸlamak amacıyla operasyon baÅŸladı. Åžu ana kadar planlandığı gibi devam ediyor. 214 hedef vurulmuÅŸ ve etkisiz hale getirilmiÅŸtir. Alanda temizlik çalışmaları sürdürülüyor. Bundan sonra ne olacak diye sorarsanız, bölgenin terörden PKK, YPG, PYD bunlar aynı terör örgütü ve DEAÅž'tan tam anlamıyla temizleninceye kadar ülkemize yönelik hiçbir silahlı tehdidin kalmayacağı anlaşılmayıncaya kadar planlandığı gibi gidiyor. 

YIL DÖNÜMÜNDE KARDAK UYARISI

(Kardak krizinin yıl dönümü) Kardak'ta 1996'da yaÅŸanan krizi bugüne taşımak, bununla ilgili faaliyet göstermek, yeni bir kriz oluÅŸturmak komÅŸuluÄŸa yakışmaz. Biz terörle mücadele ile meÅŸgulken komÅŸularımızın bulanık suda balık avlama hevesine kapılması hiçyakışık almaz. Bunun da hoÅŸ karşılamayız. Buna benzer bir faaliyet eÄŸer olursa Türkiye olarak bizim her zaman tedbirimiz vardır. Hiç kimse endiÅŸe etmesin. 

Rafini'nın açıklamaları:

Ä°ki ülke arasında çok eski iliÅŸkiler var. Biz yol projesi ile birlikte bunu yeniden yaÅŸatma arzusundayız. Bu yol bu bölgedeki halklara, kendi ürünlerini sunmak için daha yakın olmalarına fırsat verecek. Tıp eÄŸitimi ya da eÄŸitimi saÄŸlamak için birbirlerine daha yakın olacak. Türk dostlarımız sözlerini tuttular. Fizibilite çalışmaları gerçekleÅŸti. 

(Afrin operasyonu) Bizlerle bilgiler paylaşıldı, operasyonun hedefini anladık. Türk halkı, Türk devleti ve Nijer Devleti'nin terörizmle mücadele konusunda birçok benzerliklere sahip. Nijer'de de Boko Haram'ı biliyorsunuz. Ãœlkenin güneydoÄŸusunda bu terörist gruplar, Mali'deki topraklarda da mücadelemizi sürdürüyoruz.   

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.