Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan-Trump görüşmesinin saati belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin Harekatı'nın 5. gününde ABD Başkanı Trump ile görüşecek. Görüşme, Trump'ın talebiyle gerçekleşecek. Görüşmenin 20:30'da yapılacağı belirtildi



ABD’nin Suriye’de Türkiye sınırına 30 bin kiÅŸilik terör ordusu kurma kararı ve Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı ile gerilen Türkiye-ABD iliÅŸkilerinde ilk liderler arası temas bugün gerçekleÅŸecek. A Haber'de yer alan bilgiye göre, görüşmenin 20:30'da yapılacağı belirtildi.

DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Fransa’nın baÅŸkenti Paris’te ABD DışiÅŸleri Bakanı Rex Tillerson ile görüştükten sonra CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile ABD BaÅŸkanı Trump’ın bugün bir telefon görüşmesi yapacağını açıkladı. ÇavuÅŸoÄŸlu, Türkiye’nin Paris BüyükelçiliÄŸi’nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tillerson ile yapılan görüşmede daha çok Suriye’nin ele alındığını belirten ÇavuÅŸoÄŸlu, Türkiye’nin PYD/PKK’ya verilen silahlardan duyduÄŸu rahatsızlığın tekrar dile getirildiÄŸini söyledi. ÇavuÅŸoÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:

“Ayrıca, daha önce Vancouver’da da gündeme getirdiÄŸimiz teröristlerden sözde ordu kurulmasıyla ilgili, Türkiye’de duyulan rahatsızlığı gündeme getirdik. (Tillerson) YPG’nin burada bir oluÅŸum içine girmeleri için bir destek vermediklerini, siyasi oluÅŸum da dahil bir destek vermediklerini vurguladı. Yarın (bugün) zaten iki baÅŸkan da telefonda görü- ÅŸecek, onu söyledi. Sayın Trump, CumhurbaÅŸkanı’mız ile görüşmek istiyor.” 

TRUMP, ERDOĞAN'A DÖNECEKTİ

Geçen hafta partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin Trump ile Suriye konusunda görüşme olup olmayacağına yönelik sorusuna yanıt veren ErdoÄŸan, "Åžu anda henüz kendisini aramayı düşünmüyorum. Çünkü daha önce bunları konuÅŸtuk, o bana dönecekti. O bana dönmediÄŸi sürece ben ona dönmem" demiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.