Sosyal Medya

Dünya

Reuters duyurdu... ABD harekata yine karşı çıktı!

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Afrin harekatı konusunda bir açıklama daha yaptı, “Askeri operasyonun bölgesel istikrara, Suriye’nin istikrarına ve Türkiye’nin sınır güvenliği konusundaki kaygılarına hizmet edeceğini düşünmüyoruz” ifadesini kullandı.



Reuters’ın haberine göre Washington’da gazetecilere konuÅŸan ve ismi açıklanmayan yetkili, Türkiye’nin operasyonu konusunda sınırlı bilgisi olduÄŸunu söyledikten sonra ÅŸu eklemeyi yaptı: “Bu ilk haberlerde görülen türden tehditlerin ve faaliyetlerin bu konularda herhangi bir ilerleme kaydetmemizi saÄŸlayacağını düşünmüyoruz. Bunlar istikrarsızlık yaratıyor"
 
Daha önce ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, olası Afrin operasyonu için "Türkiye'yi böyle bir adım atmamaya çağırıyoruz" demişti.
 
BAKAN CANÄ°KLÄ° 'OPERASYON YAPILACAK' DEDÄ°
 
Bugün A Haber canlı yayınında soruları yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli operasyonun yapılacağını söyledi. Bakan Canikli, "Muhtemel kayıplarımızın da en aza indirilmesi için gerekli tüm ÅŸartların olgunlaÅŸtırılması gerekiyor. Bu hassasiyetimizi harekâtın her aÅŸamasında uygulamaya geçireceÄŸiz. Türkiye'ye yönelik tehdit seviyesi her geçen gün yükseliyor. Bu harekât yapılacak, terörle mücadele gerçekleÅŸtirilecek" dedi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.