Sosyal Medya

Güncel

Mete Yarar: 'Hedefler savaşı'

Özel Kuvvetler eski subayı ve güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar Afrin ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.



Özel Kuvvetler eski subayı ve güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, Karar Gazetesi’nde bugün kaleme aldığı yazısında Afrin ile ilgili çarpıcı analizler yaptı.
 
Afrin ile ilgili son hazırlıkların yapıldığı bugünlerde ‘Afrin operasyonu Türkiye için neden önemli?’ sorusu da sorulmaya baÅŸladı. Mete Yarar bu soruya yaptığı analizlerle bugünkü yazısında cevap verdi.
 
ABD için olmazsa olmaz bölge Haseke’den Rakka’ya ve oradan Ãœrdün sınırına doÄŸru uzanan hattır. Bu sayede Ä°ran’ı, bölgede bloklaÅŸmış enerji bölgelerinin tamamını kontrol etmiÅŸ, enerji koridoru açmış ve ikinci bir kaos olarak PYD hakimiyet alanı yaratmış olacaktır.
 
Rusya’nın ise üs bölgelerinin olduÄŸu sahil kesimi ile birlikte Halep ve Irak baÄŸlantı yolunun açık olacağı bir koridor talebi vardır.
 
Ä°ngiltere bütün ülkelerle temasta olmak istemektedir. Yeniden yapılanma sırasında pay almak içinse sonuna kadar sahada koalisyon içinde kalmayı amaçlayacaktır. Bölgesel partnerler bulacaktır. Türkiye’ye yakınlaÅŸmanın bir amacı da budur.
 
Türkiye’nin amacı, sınırında güvenli ve arındırılmış bir tampon bölge oluÅŸturmaktır. Mülteci sorununu tersine çevirmek için güvenli bölgeleri Fırat Kalkanı bölgesinde, Afrin’de ve Ä°dlib’te kurmak istemektedir. Ardından Fırat’ın doÄŸusunda Haseke’ye doÄŸru ilerlemeyi planlamaktadır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.