Sosyal Medya

Güncel

Isparta'da eğitim uçağı düştü

Isparta'da CASA tipi askeri eğitim uçağı kalkıştan kısa bir süre sonra düştü. Isparta Valisi Günaydın, 2 pilot ve 1 teknisyenin şehit olduğunu açıkladı. TSK'dan yapılan açıklamada saat 12,50 civarında radar irtibatı kesildiği belirtildi.



Isparta'nın Yalvaç ilçesine baÄŸlı KırkbaÅŸ köyü Hodulluca Mevkii'nde eÄŸitim amacıyla kullanılan CASA tipi askeri uçak düştü.

Eskişehir'den eğitim amaçlı kalkan CASA tipi askeri uçağın Yalvaç ile Çay ilçeleri arasındaki bölgede düştüğü, uçakta 2 pilot ve bir teknisyenin bulunduğu öğrenildi.

Kalkıştan kısa süre sonra radardan kaybolmasıyla bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Uçağın enkazına ulaşıldı. 

TSK'DAN AÇIKLAMA

Kazayla ilgili TSK'dan yapılan açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi: 

"17 Ocak 2018 tarihinde 11.03’te konuÅŸlu bulunduÄŸu EskiÅŸehir 1’inci Ana Jet Ãœs Komutanlığından planlı uçuÅŸ eÄŸitimi maksadıyla içinde iki pilot ve bir teknisyen olduÄŸu halde kalkış yapan bir CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı ile saat 12.50 civarında radar irtibatı kesilmiÅŸ ve derhal arama kurtarma faaliyetlerine baÅŸlanmıştır. Saat 14.30 sularında EÄŸirdir Gölü kuzeyinde uçağımızın enkazına ve üç kahraman personelimizin naaÅŸlarına ulaşılmıştır."

ISPARTA VALÄ°SÄ°: KARADAN ULAÅžIM ZOR

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, kazada 2 pilot ve 1 teknisyenin şehit olduğunu açıkladı.Vali, sapa bir yer olması nedeniyle bölgeye karadan ulaşımın zor olduğunu belirtti.

NTV'ye konuÅŸan Günaydın, bölgede yoÄŸun sis olduÄŸunu da kaydetti.

Düşen uçağın CASA tipi CN 235 kargo uçağı olduğu belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.