Sosyal Medya

Güncel

'Afrin'e girmek, kanlı bir çatışmayı getirir'

Türkiye'nin terör örgütü YPG'nin bulunduğu Afrin’e yönelik olası bir harekatını değerlendiren Rus uzmanlar, Türk ordusunu 'basit bir gezinti' değil, kanlı bir çatışma ortamı beklediğini iddia etti.



Rusya Stratejik ve Teknolojik Analiz Merkezi Direktörü Ruslan Puhov, terör örgütü PYD'nin arkasında ABD'nin bulunduÄŸuna dikkat çekerek, "Suriye krizi boyunca ABD, PYD'ye silah, zırhlı araç, topçu silahı ve havan mermileri verdi. Dolayısıyla Suriye'nin kuzeyinde kapsamlı çatışmalar yaÅŸanması halinde Türk ordusunu 'basit bir gezinti' deÄŸil, kanlı bir çatışma ortamı bekliyor olacak" ifadelerini kullandı.

TÃœRKÄ°YE'YE KARÅžI BÄ°R KOZ YOK

Türkiye'deki terör eylemlerinin yeniden baÅŸlaması da dahil olmak üzere Ankara için büyük riskler bulunmasına raÄŸmen Suriyeli PYD'ye yönelik operasyonun büyük oranda karara baÄŸlandığını belirten Rus uzmanlar, "CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın kararı anlık deÄŸil, YPG'ye karşı izlediÄŸi tutarlı ve sert politikanın devamı niteliÄŸinde. Bununla birlikte dış aktörlerin elinde Ankara'yı operasyondan vazgeçirmek için koz bulunmuyor" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.