Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Türkiye topraklarımızdan çekilsin, içişlerimize...'

Esed rejiminin Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Türkiye'yi hedef alan bir açıklamada bulundu.



Mikdad "Bu hiçbir bahane veya açıklama ile haklı çıkarılamaz. Türkiye hükümetinin güçlerini topraklarımızdan çekmesini ve içiÅŸlerimize karışmamasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

'ABD'NÄ°N SURÄ°YE'DE ÃœS BULUNDURMASI Ä°ÅžGALDÄ°R'

ABD'nin Suriye'de üslerinin olmasına da değinen Mikdad "Hiçbir ülkenin Suriye hükümetinin onayı olmadan topraklarımızda askeri üs bulundurması kabul edilemez. Bu saldırganlık ve işgaldir. İlerideki adımlarımızda bu belirlemelerden yola çıkarak hareket edeceğiz" dedi.

ONLARA SURÄ°YELÄ° DÄ°YEMEYÄ°Z

Mikdad Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kürtlere ilişkin de şunları söyledi: "Biz binlerce yıl ortak bir hayatı paylaşmış tek bir halkız. Ancak ABD, Suriye Demokratik Güçleri'ne (DSG) yatırım yapıyor. Vatanı ve vatanının çıkarlarına aykırı hareket edenler Suriye ve Suriye halkının düşmanıdır. Kürtlerin çoğu birer Suriye vatanseveri. Ancak başka ülkelerden para alanlar da var. Elbette onlara ne Suriyeli ne de vatansever diyebiliriz. Ülke içindeki sorunların tamamını kendi kendimize çözmeliyiz, ABD ile müttefik olarak değil. Suriye'yi bölmeyi başaramayacaklar, bu yakın zamanda apaçık olacak. Onlar (DSG) için daha iyi olan Suriye ordusunun safına geçmeleri. Her ihanetin bedeli vardır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.