Sosyal Medya

Güncel

Top atışları yeniden başladı! Askeri hareketlilik...

Hatay’ın Hassa ilçesinden Suriye’nin Afrin kentindeki terör örgütü PKK/PYD mevzilerine bu sabah top atışı başladı. Bölgedeki karakollardan 2 kez yapılan top atışı ilçe merkezinden de duyuldu.



Hatay'ın Suriye sınırında konuÅŸlu topçu birlikleri gece de PYD/PKK'nın Afrin'deki birçok mevzisini vurmuÅŸtu. TSK'nin topçu birlikleri, Hassa ve Kırıkhan ilçelerinden Afrin'in Basufan, Cindere, Memelan, Meskenli ve Raco bölgelerine en az 40 atış yaptı. Bölgede öğle saatlerinden baÅŸlayarak aralıklarla devam eden ÅŸiddetli patlama sesleri, Suriye sınırındaki Türk mahallelerinden de duyuldu.

Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD denetimindeki Afrin bölgesinden dün Türkiye’ye taciz ateÅŸi yapıldı. BoÅŸ araziye yapılan taciz ateÅŸlerinde ölen veya yaralanan olmadı. Sınır hattında konuÅŸlu birlikler taciz atışlarının yapıldığı yerleri radarlarla belirleyerek OÄŸulpınar Karakolu’nda konuÅŸlu 40 kilometre menzile sahip Fırtına obüsleriyle karşılık verdi.

BÄ°RLÄ°KLER MÃœDAHALEYE HAZIR

Sınır hattındaki birliklere aralık başında personel, zırhlı araç, tank ve obüs takviyesi yapıldığını söylediler. Bir yetkili, “Aralık başındaki mevcudiyete yaklaşık yüzde 60 oranında takviye yapıldı” dedi. Bölgede ÅŸu an için yeni bir durum olmadığını ifade eden aynı kaynaklar, siyasi iradenin karar vermesi durumunda sınır hattında konuÅŸlu birliklerin anında müdahaleye hazır durumda olduÄŸunu vurguladılar.

PYD/PKK HAREKET HALÄ°NDE

Türk güvenlik birimlerinin yerel kaynaklardan ve insansız hava araçlarından edindiÄŸi bilgiye göre, PYD/PKK unsurları Afrin bölgesinde sürekli hareket halinde. Teröristlerin hareketliliÄŸi ve yoÄŸun olarak bulundukları yerlerin koordinatları istihbarat tarafından yakından takip ediliyor. Yetkililer, özellikle Türkiye’de siyasi düzeyde Afrin’le ilgili mesajlar verildiÄŸinde PYD’nin bölgedeki hareketliliÄŸi bilinçli artırmasına ve taciz ateÅŸinde bulunmasına dikkat çektiler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.