Sosyal Medya

Güncel

Selahattin Demirtaş hakim karşısında

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklanmasının ardından ilk kez duruşma salonuna getirildi.



Gazete Duvar'ın haberine göre; Bir yılı aÅŸkın süredir cezaevinde tutuklu bulunan HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, tutuklanmasının ardından ilk kez bir duruÅŸmaya getirildi. Daha önce kelepçe dayatmasından dolayı duruÅŸmaya gelmeyen DemirtaÅŸ’ın duruÅŸmasını küçük salonda gerçekleÅŸiyor. Salonun küçük olmasından dolayı birçok avukat ve basın mensubu ise duruÅŸmayı dışarından izliyor.

CHP Ä°stanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, DemirtaÅŸ’ın yanına giderek elini sıktı.

Ä°ddianame

Bakırköy Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Selahattin DemirtaÅŸ, Rusya ziyaretinin ardından 2015 yılının Aralık ayında Atatürk Havalimanı'nda yaptığı konuÅŸmada kullandığı ifadelerle eleÅŸtiri sınırlarını aÅŸtığı ve CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın kiÅŸisel haklarına haksız saldırı niteliÄŸi taşıdığı belirtiliyor.

DemirtaÅŸ'ın “CumhurbaÅŸkanı'na hakaret" suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapsi isteniyor. HDP'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan Selahattin DemirtaÅŸ çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak 4 Kasım 2016 tarihinde Edirne Cezaevi'ne konulmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.