Sosyal Medya

Güncel

İsrail 2 Filistinli çocuğu şehit etti

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria ile Gazze sınırında ABD’nin Kudüs’ü 'İsrail’in başkenti' olarak tanıma kararına tepki için düzenlenen gösterilere müdahalesinde 2 Filistinli çocuğun şehit olduğu, 3 kişinin yaralandığı bildirildi.



Gazze'deki Filistin SaÄŸlık Bakanlığı sözcüsü EÅŸref el-Kudra, yaptığı açıklamada, El-Beric Mülteci Kampı'nın doÄŸu sınırında 16 yaşındaki Emir Abdulhamid Ebu Musaid isimli Filistinli bir çocuÄŸun Ä°srail askerlerinin kurÅŸunuyla göğsünden vurularak, ÅŸehit olduÄŸunu belirtti. 

Aynı olaylar sırasında 3 Filistinlinin yaralandığını ifade eden Kudra, yaralılar arasında durumu ağır olanların bulunduÄŸunu kaydetti.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentine bağlı Irak Burin köyündeki müdahalesinde Filistinli bir çocuğun şehit olduğu belirtildi.

Åžehit olan Ali Amr Kaynu (16) isimli çocuÄŸun amcasının oÄŸlu Nasr Kaynu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuzeninin Irak Burin köyünün giriÅŸinde Ä°srail askerleri tarafından vurulduÄŸunu söyledi.

Kaynu, Ali'nin özel araçla kaldırıldığı Nablus'taki bir hastanede şehit olduğunu ifade etti.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "Ä°srail'in baÅŸkenti" olarak tanımasından bu yana, baÅŸta iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs olmak üzere, Batı Åžeria'nın çeÅŸitli yerlerinde ve Gazze sınırında gösteriler düzenleniyor. Ä°srail askerleri bu gösterilere, gerçek, plastik mermi ve göz yaÅŸartıcı gazla müdahale ediyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.