Sosyal Medya

Güncel

Bakan Fakıbaba et ithalatını doğru bulmuyor

"Et ithalatı bana da doğru gelmiyor. En çok beni üzüyor. O eti ben de eşim de çocuğum da yiyor. Dar gelirli et yemesin mi? 2018'de et değil, canlı hayvan alacağız."



Türkiye Jokey Kulübü'nün (TJK) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'yla birlikte gerçekleÅŸtirdiÄŸi Kadın Seyis EÄŸitim Projesi'nin sertifika programının  ardından Bakan Ahmet EÅŸref Fakıbaba basının sorularını yanıtladı.

Bakan Fakıbaba "et ithalatı"yla ilgili de konuştu:

"EN ÇOK BEN ÜZÜLÜYORUM, DAR GELİRLİ ET YEMESİN Mİ"

"Et ithalatı bana da doğru gelmiyor. En çok beni üzüyor. O eti ben de eşim de çocuğum da yiyor. Daha önceden nerdeydiniz kardeşim? Bizimle mi gözünüz açıldı? Dar gelirli et yemesin mi? Üreticiye de destek veriyoruz."

SIRBÄ°STAN’DAN ET ALMADIK

CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu’nun Sırbistan’ın ardından Sudan'dan et alınacak olmasını eleÅŸtirmesiyle ilgili, Fakıbaba ÅŸunları söyledi:

"KılıçdaroÄŸlu, yanlış bilgilendiriliyor. Burası muz cumhuriyeti deÄŸil. Ekiplerimiz et alacağımız ülkelerde gidip inceleme yapıyor. Sırbistan’dan ÅŸu ana kadar et almadık. Sadece anlaÅŸmayı yaptık."

"DÄ°REKT CANLI HAYVAN ALACAÄžIZ"

Ahmet EÅŸref Fakıbaba, et ithatıyla ilgili de “2018’de karkas et almayacağız. Direkt canlı hayvan alıp kesimlerini burada yapacağız.” dedi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.