Sosyal Medya

Güncel

Vural Kavuncu tartışmalı yol için tarih verdi

Mehmed Mazlum Çelik Özel Haberi...



Türkiye’nin umut vadeden yer altı zenginliÄŸi olan ‘Bor’ madenine ev sahipliÄŸi yaptığı kadar, termal zenginlikleri, tarihi mirası ve doÄŸal güzellikleri ile bilinen Kütahya ÅŸehri, merkezi ilçelerle buluÅŸturan (TavÅŸanlı-Emet-Hisarcık) yoluyla son günlerde gündemde. Yaklaşık yirmi yıldır tamamlanamayan yol onlarca kazaya sebep olurken vatandaÅŸların yoÄŸun tepkisine neden olmakta.

Emet’te bulunan Borik Asit Fabrikası’na tırlar ile taşınan asitlerden kaynaklı sızıntılar bölgenin doÄŸal dokusunu tehdit ederken bu tırların ağırlığı kötü olan mevcut yolları tahrip ediyor. Bu yolu kullanan hususi araçlar dar virajlar ve tahrip olmuÅŸ yollar sebebiyle birçok ölümlü kazaya karışabiliyor.

İlk İhaleyi Alan Firma İşi Yarıda Bıraktı

Bu yolun yapımı için açılan ihaleyi kazanan firmanın iÅŸi yarıda bırakması çok önceden bitmesi beklenen yol için ilk talihsizlik oldu. Sonrasında iki defa yeniden yapılan ihalede ise vatandaÅŸların kamulaÅŸtırma talebiyle, ihaleyi mahkemeye taşıması çalışmaların yarıda kesilmesine neden oldu. Belediye ile ÅŸahısların imar davaları ve davanın Yargıtay’a götürülmesi gibi sebepler karayollarını mevcut projede iki defa deÄŸiÅŸikliÄŸi yapmak zorunda bıraktı, bunun neticesinde ihale koÅŸullarının deÄŸiÅŸmesi ve yol yapımının yarında kalmasına sebep oldu.

Asit Tankeri İsyanı

Emet-Tavşanlı karayolunda asit tankerinin yaklaşık 10 kilometre boyunca sızıntı yapmasına müteakip, meydana gelen kazalarda 4 kişinin yaralanması vatandaşları kızdırdı.

Emetliler Dayanışma ve Kalkınma DerneÄŸi’nin organizasyonunda Emet ve Hisarcık ilçelerindeki parti ve sivil toplum kuruluÅŸu baÅŸkanları, kazanın meydana geldiÄŸi Köprücek köyünde ortak basın açıklaması yaptılar.

YoÄŸun güvenlik tedbiri alınan yolda, basın açıklaması yapan Dayanışma DerneÄŸi BaÅŸkanı Ä°smail Elmacı, dünya bor rezervinin yarısını elinde bulunduran bölgenin yapılmayan yollar nedeniyle asit kazalarına sahne olmasının kaderleri olmadığını belirterek; ”AK Parti hükümetimizin en iyi icraatlarından birisi yoldur. Medeniyetin olması için önce yol olması gerekmektedir. Bizim Emet’imiz yıllardır verilen sözlerle bu medeniyete ulaÅŸtık mı? UlaÅŸmadık. Türkiye’mizin dört bir yanında çağımıza uygun yollar yapan iktidarımızdan talebimiz, yıllardır çözülemeyen sadece 45 kilometre olan Emet-TavÅŸanlı yolunun çağımıza uygun yapılmasını istiyoruz. Asit tankerleri nedeniyle yoÄŸun araç trafiÄŸi olan yolumuzun biran önce yapılmasını talep ediyoruz. Memleket olarak asiti, zehiri soluyan bizleriz, yollarda canımızla malımızla kazalara kurban giden bizleriz. Tarımı, hayvancılığı etkilenen bizleriz ama bunun sefasını süren baÅŸkaları. Bizim protestomuz devletimize deÄŸil, hak ettiÄŸimiz hizmetleri alamamamızadır. Ãœlkemiz adına gurur duyduÄŸumuz bor iÅŸletmelerimiz bölgemizin geliÅŸmesine katkı saÄŸlayacağına her geçen gün geri gitmesine neden olmaktadır. Artık bu haksızlığa bir son verilmesini istiyoruz “ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Ak Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu: "2019’da Bitirilmesini Öngörüyoruz."

Düşünce Mektebi olarak ulaştığımız bölge milletvekili Vural Kavuncu konuyla ilgili şunları söyledi:

‘’Bugüne kadarki ihale iptallerinin; Genç inÅŸaatın iÅŸten çekilmesi, sonraki iki ihalede ise, imar sorunları, yasal sürece gitmesi, neticesinde karayollarının proje deÄŸiÅŸikliÄŸi zorunluluÄŸu, kamulaÅŸtırma problemleri, vatandaÅŸların itirazları ve bazılarının yasal sürece gitmeleri ve bunlara baÄŸlı ihale koÅŸullarının deÄŸiÅŸmesi ve tamamlanma imkânının ortadan kalkması söylenebilir. Heyelan doÄŸal afet ve süreci anlatılabilir. TavÅŸanlı-Çöğürken köprüsü arası 19 km’nin yapım halinde, 19 Km’den Emet çevre yolu dâhil Hisarcık'a kadar olan kısımda eksik kalan tüm iÅŸler için ikmal ihalesine çıkılacak. 10 gün içinde ihale tarihi belli olacaktır, ihale koÅŸullarının henüz belli olmamasına raÄŸmen yapımın 2018 senesi içinde burada da yapımın baÅŸlayıp 2019 da bitirilmesini öngörüyorum.” Åžeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.