Sosyal Medya

Dünya

Burkina Faso'da eğitim durma noktasına geldi

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso’da öğretmen sendikalarının greve devam etmesi nedeniyle eğitim durma noktasına geldi



Batı Afrika ülkesi Burkina Faso’da öğretmen sendikalarının yaklaşık 2 aydır belirli aralıklarla sürdürdüğü grev nedeniyle ülke çapındaki eÄŸitim faaliyetlerinde ciddi aksaklıklar yaÅŸanıyor. Sendikalar, öğretmen maaÅŸlarının iyileÅŸtirilmesi talebini yineleyerek üç günlük yeni bir grev kararı alırken grev çaÄŸrısına öğretmenlerin büyük çoÄŸunluÄŸu destek verdi.

Burkina Faso Devlet Başkanı Roch Marc Christian Kabore, öğretmenlerle devlet arasında arabuluculuk yapması amacıyla "Arabuluculuk Yüksek Konseyi" kurulması gerektiğini dile getirirken sendika üyeleri bunu hükümetin zaman kazanma adımı olarak değerlendiriyor.

Hükümet ise sendikaları kendi talepleri için ülke çıkarlarını tehlikeye atmak ve ülkeyi uluslararası arenada küçük düşürmekle suçluyor.

2015’te iktidara gelen Kabore, ilk iÅŸ olarak zam isteÄŸiyle grev yapan yargı mensuplarına yüzde 80’e varan maaÅŸ iyileÅŸtirmesi yapmıştı. Ãœlkedeki diÄŸer alanlarda çalışanlar da kendi maaÅŸlarında aynı düzenlemenin yapılmasını talep ederek sık sık grev çaÄŸrısı yapıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.