Kürsü
28 Şubat davasında karar öncesi mağdurlardan önemli açıklamalar...
28 Şubat Postmodern Darbesi’nin ve dönemin sorumlularının yargılandığı davada karar aşamasına gelindi. Hertaraf haber sitesi kapsamlı bir çalışma ile tek tek dönemin mağdurlarına ve aktivistlerine 28 Şubat davasından beklentilerini ve o dönemde yaşadıklarını sordu. İşte dönemin mağdur ve aktivistlerinini o açıklamaları...
O dönem “Åžeriat geliyor" ÅŸeklinde pompalanan korku politikasının ardından, özellikle inancının gereÄŸi olarak başörtüsüyle okumak isteyenlere büyük bir linç kampanyası baÅŸlatılmıştı. Tek istekleri eÄŸitimlerine devam etmek olan imam hatip liseleri ve üniversite öğrencilerine okul kapıları birer birer kapanmıştı. 1997 'de Sivas Cumhuriyet Ãœniversitesi HemÅŸirelik Okulu mezuniyet töreninde, bölüm birincisi öğrencinin, başörtülü olduÄŸu için tören alanından itilip kakılarak uzaklaÅŸtırılması, o yıllarda yapılan zulmün sembolü oldu…
Hüsnü AKTAŞ (Vahdet Vakfı Başkanı)
*Türkiye’de yaÅŸanan askeri darbeler içerisinde ‘Post-Modern Darbe’ denilen 28 Åžubat Süreci’nin, müstesna bir yeri vardır. 1996 yılının AÄŸustos ayında baÅŸlayan; baÅŸta Hürriyet ve Milliyet gazeteleri olmak üzere merkez medyanın, televizyon kanallarının, üniversitelerin, yargı mensuplarının, sendikaların, iÅŸveren örgütlerinin (beÅŸli çete), dönemin CumhurbaÅŸkanı Süleyman Demirel’in ve bir grup darbe heveslisi askerin, kendi aralarında bir ‘darbe koalisyonu’ kurarak, Türkiye’yi yangın yerine çevirdikleri malûmdur. Halkı irtica tehlikesiyle korkutmak için yapmadık rezillik ve kurmadıkları tuzak kalmamıştır. Her akÅŸam televizyon ekranlarında ‘zikir yapan’ Aczimendileri ve Almanya’da faaliyet gösteren ‘Ä°slâmi Cemaat ve Cemaatler BirliÄŸi’nin gösterilerini yayınlatan darbeci zorbalar psikolojik bir savaÅŸ yürütmüşlerdir. Darbeci generallerin gölgesine sığınan, bankalara ve ihalelere saldıran haramzâde zenginler zümresi, Türkiye’nin kaynaklarını talan etmiÅŸlerdir. Sonra da çaldıkları paranın bedelini, 2001 finans kriziyle, sıradan vergi mükelleflerine ödettikleri malûmdur. Eski Emniyet Ä°stihbarat Daire BaÅŸkan Vekili Bülent OrakoÄŸlu’nun tesbitlerine göre, resmi soygunun tutarı 296 milyar dolar civarındadır. Post-Modern Darbe’nin ilk aylarında, Vahdet EÄŸitim-YardımlaÅŸma ve Dostluk Vakfı’nın Yönetim kurulu üyeleri, Vakfın gaye maddesinde belirtilen iÅŸleri yaptıkları gerekçesiyle tutuklanmışlardır. DGM Savcısı ‘nın hazırladığı iddianamede; ‘vakfın 1990 yılından itibaren 1.810 mahkûma ve 533 mahkûm ailesine yardım ettiÄŸi, fakat bu yardımların Türkiye’de Ä°slâmi mücadele veren örgütlerin cezaevinde bulunan elemanlarına tahsis edildiÄŸi iddia ediliyordu.’ Elbette bu iddia doÄŸruydu. Zira vakfın kuruluÅŸ senedinin gaye maddesinde’‘Cezaevinde bulunan kimselere yardım etmek, onların ailelerinin ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak’ hassaten belirtilmiÅŸtir.
Bundan beÅŸ yıl önce (12 Nisan 2012) baÅŸlayan 28 Åžubat post-modern darbe teÅŸebbüsü ile ilgili davanın finalini belirleyecek savcılığın esas hakkındaki mütâlâası nihayet 92. celsede açıklandı. Ancak sanıklar için isnad edilen suç Batı Çalışma Grubu (BÇG) üyeliÄŸidir. Genelkurmay baÅŸkanlığı bünyesinde kurulan BÇG “hükümeti yıkmak üzere oluÅŸturulmuÅŸ bir cunta yapılanması” olarak deÄŸerlendirildi. Hatırlayacak olursak Meclis’te BÇG tarafından yürütülen faaliyetler mahkemeye intikal ettirilmiÅŸse de “TSK’nın yasal görevleri çerçevesinde ve emir komuta zinciri içerisinde kurulmuÅŸ bir birim” olarak nitelenmiÅŸ ve takipsizlik kararı verilmiÅŸti. Gelinen aÅŸamada ise BÇG’nin hiyerarÅŸisini oluÅŸturan bütün cuntacılar için ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis talebi tahakkuk etti. Genelkurmay BaÅŸkanı Ä°smail Hakkı Karadayı’nın yanı sıra aralarında kimi kuvvet komutanlığı da yapmış toplam 61 generalin, hükümeti devirmeye teÅŸebbüs suçundan mahkûmiyetle yüz yüze gelmiÅŸ olması Türkiye açısından son derece önemli bir geliÅŸmedir. Ãœstelik bu sanıklardan beÅŸ general (Çetin DoÄŸan, Şükrü Sarıışık, Engin Alan, Metin Yavuz Yalçın ve DoÄŸan Temel) Balyoz davasında da yargılanmışlar ve ceza almışlardı.
Son aylarda 15 Temmuz darbe giriÅŸimi davalarında görüldüğü gibi; 28 Åžubat ve BÇG davasında da hemen hemen bütün sanıklar, iÅŸledikleri suçu kökten inkâr etmeyi veya olmadık tevillerle sulandırmayı tercih etmiÅŸlerdir. Orgeneral Çevik Bir ve beraberindeki askerlerin tutukluluÄŸunun üzerinden ancak dokuz ay geçtikten sonra (üstelik bizzat Çevik Bir tarafından verilen bir dilekçeyle) dönemin Genelkurmay BaÅŸkanı Karadayı adliyeye çaÄŸrılabilmiÅŸtir. Maiyetinde çalışan tüm askerlerin tutukluluk gerekçesi olan BÇG için Karadayı “faaliyetlerinden haberdar deÄŸilim” ÅŸeklinde ifade vermiÅŸ ve adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakılmıştır. Org. Çevik Bir “demokrasiye balans ayarı yaptık” tehdidini inkâr etmiÅŸ ve bu sözün dönemin BM Genel Sekreteri Kofi Annan’a ait olduÄŸunu ileri sürmüştür. Buna benzer bir aşırı tevili Sincan’da tanklara yürüme talimatı veren dönemin KKK Org. Hikmet Köksal’da da görüyoruz. Org. Köksal, Sincan’da yürütülen tanklarla Kudüs Gecesi arasında kurulan bağı reddedip meseleyi medyanın sansasyonel haber merakına baÄŸlamıştır. Ä°laveten tankların intikal güzergâhında bulunan bir menfezin zarar görmesi üzerine Sincan merkezinden geçmek zorunda kalındığını ifade ederek, Hükümete yönelik herhangi bir kalkışma niyetinde olmadıklarını beyan etmiÅŸti.
28 Åžubat’ın “post-modern darbe süreci” olarak nitelendirilmesini saÄŸlayan dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri Tümg. Erol Özkasnak da suçu bazı gazetecilere atarak iÅŸin içinden sıyrılmaya çalışmıştır. Gerçekleri inkâr veya yaÅŸanan hadiseleri tevil yoluna gidip iÅŸin cezai müeyyidesinden kurtulmaya gayret etmiÅŸlerdir. 28 Åžubat dâvâsına yönelik itibarsızlaÅŸtırma kampanyaları hiç hız kesmemiÅŸtir. Post-modern darbe sürecinde siyaset ve toplum üzerinde uygulanan zorbalık ve yasaklar hemen hiçbir özeleÅŸtiriye konu edinmeden yargılama süreci tamamlanmak üzeredir. Sanıklardan hiç birinde piÅŸmanlık, özeleÅŸtiri veya özür beyanı gibi erdemli bir tutum görülmemiÅŸtir. Genelkurmay Karargâhı’nda görevli olan askeri bürokratların “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmek, Hükümet’in görevlerini kısmen veya tamamen engellemek, engellemeye teÅŸebbüs etmek, darbeye teÅŸebbüs etmek” suçlarından yargılanmaları elbette önemli bir hadisedir. Neticesini hep birlikte takip etmemizde fayda vardır.
MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı Abdurrahman Ünlü:
28 Åžubat Sürecinde MAZLUMDER olarak tüm mazlumların yanında yer aldık… Bu sebepten dolayı 28 Åžubat’çılar tarafından , o dönemin MAZLUMDER Genel Merkez Yöneticileri ve bütün Åžube Yöneticilerimiz gece yarısı evlerinden alındılar ve baskı altında tutuldular. Tek suçları adaleti ve hakkı savunmak, insan haklarını savunmak. Tarih bunları yazdı..
Ãœzülerek ifade edeyim ki biz daha çok 28 Åžubat’lar görürüz…
Güçlünün hukuku mu, hukukun gücü mü? Hangisine inanıyoruz?. ÇoÄŸumuz gücü elde etmeye ve oradan tahakküm oluÅŸturmaya meyyal vaziyetteyiz. 28 Åžubat’ta böyle bir zihnin ürünü idi. Kendi dünya algısını kitlelere dayatma, zorla kabullendirme hali. Oysa aslolan Adalettir.
Başkasının varlığını ve hukukunu kendi varlığını ve hukukunu korur gibi korumazsan orada adaletten bahsedemezsin. Sevmesen kabul etmesen dahi.
Adaletin olmadığı toplumların ise başından musibet eksik olmaz. Bir gün 28 Şubatçılar başka gün Paralel Devlet Yapılanması. Bu durumlara düşmek istenmiyorsa hukuku ortaya koyup onun için mücadele etmek gerek. Gücü eline alan bunun geçici olduğunu bilerek sağlam bir hukuk toplumu inşa gayretine girmelidir. İş böyle mi oluyor.
Maalesef, O yüzden Allah akıp gitmekte olan zamana yemin ediyor. Vel asrı daima hatırlamamız gerek.
Recep Karagöz (Hak İnsiyatifi Sözcüsü)
BilindiÄŸi gibi 28 Åžubat 1997‘deki Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alınan kararlarla ve sonrasında kurulan hukuk dışı yapılanmalarla siyasete müdahale edilmiÅŸtir. Post Modern Darbe olarak nitelendirilen 28 Åžubat Sürecinde evrensel hukuk kuralları ayaklar altına alınarak bir çok kiÅŸi ve kurumsal yapılar maÄŸdur edilmiÅŸtir.
Bu süreçte Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde ‘Batı Çalışma Grubu‘ (BÇG) adı altında illegal bir yapılanma kuruldu. Bu, kuruluÅŸu bakımından tamamen hukuk dışı bir yapılanma olup idarenin bütünlüğü ilkesine aykırıydı. BÇG’nun aldığı hukuksuz kararlar ve fiÅŸlemeler sonucu birçok kiÅŸi görevinden alınmış, öğrenciler eÄŸitim haklarından yoksun bırakılmış, disiplin cezaları ile üniversitelerden iliÅŸikleri kesilmiÅŸ, farklı görüş ve ideoloji sahipleri hürriyeti baÄŸlayıcı cezalarla tecziye edilmiÅŸ, ideolojik kararlarla insanların hayatları karartılmıştır. Bu sebeple binlerce insanın hayatını karartmış olan 28 Åžubat süreci siyasi yargı kararlarının iptal edilerek yeniden mahkeme yolunun açılması gerekmektedir.
Darbe sürecinde cebir ve tehdit kullanarak 54’üncü hükümetin görevlerini yapmasını engelleyen ve hükümeti ortadan kaldıran şüpheliler TCK ilgili maddeleri doÄŸrultusunda gerekli cezaya çarptırılmalıdır.
28 Şubat Postmodern darbe sürecinde alınan siyasi kararlardan dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de sorumludur. Maalesef hesap vermeden bu dünyadan göçmüştür.
Yazar Tayyar TERCAN:( 10 yıl Cezaevinde yattı):
Bu Şubat zindandaki son Şubat olmalı.
28 Åžubat darbesi bu toprakların ruhuna vurulmuÅŸ bir darbeydi. Ruhu esir alınmış bir beden çaresizce esaret altında yaÅŸayabilir çünkü. Anadolu insanı “her on yılda bir darbe” yapan bu güruhun baskılarına boyun eÄŸmeyince mesele 15 Temmuz iÅŸgal giriÅŸimine kadar uzandı.
15 Temmuz, 28 Şubatın darbeci işgalci zihniyetiyle gerçek manada hesaplaşılmamasının bir ürünü de diyebiliriz.
Yani 28 Şubat darbesiyle hesaplaşmak, aslında bu ülke insanının önündeki engelleri kaldırmak demektir. Bağımsızlık yolunda, kendi inancına geleneğine vatanına milletine bağlı insanların ayağındaki prangadan kurtulması demektir.
28 Åžubat döneminde arandığını duyup kendi ayağıyla polise teslim olan ve on yıla yakın bir zaman sonra evine dönebilen bir insanım. On yıl cezaevinde yattıktan sonra darbeci FETÖ’cü kumpasla tekrar tekrar davalar açıldı ve neredeyse bir on yıl daha mahkemelerle sürgünlerle geçti hayatımız.
Bugün o darbeciler ve devamı halindeki 15 Temmuz işgalcilerinin ne oldukları ne yapmak istedikleri herkes tarafından malum oldu ama darbecilerin asıl mağdur ettiği yaşayanların mağduriyeti bitmedi.
28 Şubat darbecilerinin yaptığı hukuksuz bir çok şey engellendi, duruma göre telafi edildi. Ak Parti iktidarının bu konuda attığı adımları inkar etmek nankörlük olur.
Fakat darbecilerden talimat alarak, brifing salonlarında generaller önünde esas duruşa geçen mahkeme yargıçlarının verdiği cezalardan dolayı, yirmi yıldan fazla bir zamandır cezaevinde yatan yüzlerce insan var.
Fetö’cü darbeci polisin hazırladığı ve iÅŸkenceyle imzalattığı fezleke, Fetö’cü darbeci savcının hazırladığı iddianameye dönüştürüldü ve Fetöcü darbeci hâkimlerin bu iddianameye göre ceza verdiÄŸi yüzlerce insan yirmi yıldan fazla bir zamandır zindanda esir…
Darbeciyle hesaplaşmanın ilk adımı darbecinin mağdur ettiği insanların mağduriyetini gidermekle olur.
Darbecilerin yargılandığı davada, verilecek en üst cezayı bekliyoruz. Hak ettikleri şekilde.
Fakat siyasi iradeden beklentimiz, artık bu Şubat darbecilerin zindana attığı insanlar için son Şubat olsun. Bir an önce yasal düzenleme yapılmalı ve darbe mağduru insanlar bir gün dahi bekletilmeden yeniden yargılanarak serbest bırakılmalıdır.
28 Åžubat’ın darbe olduÄŸunu herkes kabul ederken, darbe hukukunun yargıladığı insanları normal mahkemelerde tekrar yargılamak ve haklarını iade etmek bu kadar zor olabilir mi?
Cumhurbaşkanımızın defalarca tekrar edip kamuya duyurduğu gibi, vesayet rejimini isteyen güçlerin mağdur ettiği insanlar hâlâ zindanda.
Buna son verilmeli.
Bu Şubat zindandaki son Şubat olmalı.
Fahri MEMUR ( 8 Yıl Cezevinde Kaldı):
28 Åžubat yargılamasını yapanların büyük bir kesimi 28 Åžubat’ı yapanlarla aynı zihniyettedirler.
28 Åžubat bin yıl sürecek denildi. Bugünlerde kimi kesim 28 Åžubat’ın bin yıl deÄŸil on yıl sürdüğünü ve on yıl sonra 28 Åžubat etkisinin bittiÄŸini düşünüyor. Bu bir bakışaçısı .
Ama ben bu düşüncede deÄŸilim. 28 Åžubat aslında bir hak-batıl mücadelesi. Bu mücadele 1997 de deÄŸil Hz. Adem (as) döneminde baÅŸladı ve kıyamete kadar devam edecek bir mücadeledir. 28 Åžubat bu mücadelede bir kesittir. Bu mücadele sürecinde benzeri kesitler yani 12 Eylül’ler 27 Nisan’lar, 15 Temmuz’lar olduÄŸu gibi bundan sonra da bazı tarihli isimlendirmeler olacaktır.
Bu zikrettiğimiz tarihlerde yapılan cürümlerin arkasında farklı kılıklara girilse de hep aynı zihniyet vardır. Bu bazen Haçlı olarak isimlendirilir, bazen Amerika, bazen İsrail, bazen Kenan, bazen Yaşar, bazen Çevik, bazen de Gülen olabilir. İsim ne olursa olsun, zihniyet aynı zihniyet, merkez aynı merkez, gaye aynı gaye yani hak-batıl mücadelesi.
28 Åžubat Davası olarak yapılan yargılamada, herhangi olumlu bir geliÅŸme bugüne kadar olmadığı gibi bundan sonra da olacağı kanaatinde deÄŸilim. Çünkü, 28 Åžubat yargılamasını yapanların büyük bir kesimi 28 Åžubat’ı yapanlarla aynı zihniyettedirler. 28 Åžubat’ta yargılanıp ceza almış birisi olarak o günün ÅŸartlarında uydurma delillerle, uydurma ifadelerle, zorlama iddianamelerle verilen cezanın infazından sonra bile, yeniden yargılanmak için yapmış olduÄŸum müracaatlar her aÅŸamada 28 Åžubat’ı yapanlar tarafından yani FETÖ’cüler tarafından sürekli engellendi.
28 Şubat zihniyetinin yargılayıp ceza verdiği 28 Şubat mağdurları verilen zorlama cezaların mağduriyetlerini hala yaşarken;darbecilerin yıllar sonra açılan Ergenekon, Balyoz vb. davalarda ceza alıp ama bilahare yeniden yargılanarak itibarlarının iade edilmesi manidardır.
28 Şubat davası ile FETÖ davaları birleştirilmesi gereken davalardır. FETÖ davası neticelenmeden 28 Şubat davasının neticelenmesi hiçbir şey ifade etmez.
AK PARTÄ° Ä°stanbul Milletvekili Hasan TURAN:
28 Şubat darbecilerinin yargılandığı davanın takipçisiyiz. 28 Şubat'ta yalnız milletin inancına, milli iradeye, seçilmiş hükümete, insan hak ve hürriyetlerine darbe vuranlar değil, onlar gibi düşünen vesayet odakları da bugün bu mahkeme huzurunda yargılanmış oluyor.
28 Åžubat Postmodern darbecileri bu süreç “bin yıl sürecek” demiÅŸlerdi. Mahkeme onlardan 60 kiÅŸiye müebbet, yani “Ä°ki bin yıl” istedi. Milletin silahını millete doÄŸrultan ve milli iradeyi gaspedenler ülkemizde hesap veriyor Elhamdulillah. Vesayet heveslileri ve darbe severlere duyurulur.
Nurettin Şirin (Sincan Davası Sanığı - 8 Yıl Hapis Yattı):
28 Şubat darbe girişimi Siyonizmin ülkemize yönelik saldırı ve müdahalesidir
28 Åžubat post modern darbesi, ülkemizdeki emperyalist Siyonist müdahalelerin bir halkası olarak gerçekleÅŸmiÅŸtir; zira bu darbenin baÅŸ mimarı olarak bilinen Orgeneral Çevik Bir, 2002 yılında Daniel Pipes’in yönetimindeki Middle East Forum adlı Siyonist neocon bir sitede yayınlanan yazısında da, darbenin Türkiye-Ä°srail iliÅŸkilerinin güçlendirilmesi adına yapıldığını açıkça ifade etmiÅŸtir. Dolayısıyla, darbenin arkasındaki asıl iradeyi ve küresel saikleri olduÄŸu gibi bilmeden görmeden 28 Åžubat darbesini anlamak ve konuÅŸmak da mümkün deÄŸildir.
15 Temmuz meÅŸum darbe giriÅŸiminin arkasında da bulunan güçler aynı güçlerdir ve Türkiye’nin emperyalist Siyonist sultacılığa karşı bağımsız bir irade ortaya koyduÄŸunda hep böylesi müdahalelerle, iÅŸgal ve istila giriÅŸimleriyle karşılaÅŸmaktadır.
28 Şubat darbe girişiminin iddianamesi ve ilgili darbeciler hakkında nasıl suçlamalarda bulunulduğunu bilmemekle birlikte, bu yargılamanın aynı şekilde emperyalizm ve Siyonizmin ülkemize yönelik saldırı ve müdahaleleri olarak not edilmesi gerektiğini belirtmek istiyorum.
Şunu da eklemek gerekir ki, bu darbe sofistike bir darbe girişimidir ve ne yazık ki bu yargılama içinde bulunması gereken bir çok sorumlu dosya içine girmemiştir. Darbeye her çeşit yolla lojistik destek sunan, darbe kışkırtıcılığı yapan, darbenin psikolojik ve sosyolojik zeminini hazırlayan tüm unsurlar bu yargının içine katılmalıdır.
Bu dönemde Sincan Kudüs Gecesi dolayısıyla yargılanıp hakkımızda verilen 17,5 yıl hapis cezası da, aynı saiklerle olmuÅŸ, dolayısıyla darbeci yargı; Emniyet ve MÄ°T’in aksi raporlarına raÄŸmen kendi vatandaÅŸlarını Siyonizmin çıkarları adına yargılamış ve cezalandırmıştır. Kendi adıma bu davaya bakışım, kiÅŸisel anlamda mahkum ve maÄŸdur edilmem deÄŸil, ülkemizin esenliÄŸi ve geleceÄŸine yönelik bu küresel Siyonist saldırganlık karşısında duyarlılık ve kararlılık oluÅŸmasının önemidir.
Ayrıca 28 Şubat dönemi tüm yargılamalarının da, hukuk dışı olduğu gerçeğinden hareketle, brifingli yargının ve güdümlü yargıçların kararlarının hala geçerliliğini sürdürmesi ve nice insanımızın uzun yıllardır hâlâ hapishanelerde olması, 28 Şubat darbesinin etki ve sonuçlarının hâlâ sürdüğünün bir delili olarak karşımızda durduğunu da özellikle belirtmek istiyorum.
Yargının bu darbeci sanıklar hakkında vereceği karar ve açıklayacağı gerekçeli karar ardından, kendi adımıza yeni bir dava açacağımızı ve özellikle 28 Şubat dönemi yargısının mağdurlarının özgürlüğü için girişim ve kampanyalara yöneleceğimizi de eklemek isterim.
Onlar bizi Siyonizm’in çıkarları adına mahkum ettiler, bu ülkeye ve bu millete tarihin en haince ve barbarca zulümlerini uyguladılar. Allah’tan iki niyazımız vardır; birincisi bu Siyonizm mikrobu ve Ä°srail adlı kanser urunun tamamen yeryüzünden silinip Kudüs’ümüzün özgürleÅŸmesi, ikincisi de; ilahi adâletin bütünüyle gerçekleÅŸip bütün mücrimlerin hak ettikleri cezayı bulmalarıdır.
Talip ÖZÇELİK (Umut Davası- 5 yıl Cezaevinde Kaldı)
28 Şubat hukuksuzluğun ve zulmün katmerli uygulanmasıdır
UÄŸur Mumcu cinayeti ve bir çok faili meçhulü üzerimize yıkmaya çalıştılar. UÄŸur Mumcu’nun ‘Katili’ diye afiÅŸe ettiler bizi. Daha sonra UÄŸur Mumcunun öldürüldüğü günde , Mumcuyu katletti diye manÅŸete çekilen arkadaşımız Abdulhamit ÇELÄ°K’in aynı gün düğünü olduÄŸu ortaya çıktı.. Bir insan hem düğünde hem de cinayet alanında olamaz. Yapılanlar bir algı operasyonu idi. O dönem yayın yapan Selam Gazetesi, Fethullah Gülen aleyhine ve onun yanlış din algısını ifşâ eden yayınlar yapıyordu. O vakitlerde bizlere bu iddiaları yakıştıran Hakim ve savcılar bugün FETÖ’den içeride… Bu sebeple 28 Åžubatçıların gerekli cezaları almasını istiyoruz.
Ayrıca; Öncelikle şunun belirtilmesi gerekiyor; modem veya postmodern bütün darbeler yaşadığımız bölgede, daima emperyalistlerin çıkarları doğrultusunda yapılmıştır.
Batılılardan onay alınmayan hiçbir darbenin başarı şansı yoktur. 15 Temmuz darbe girişimi ise tam olmamakla birlikte istisnai denebilir.
Darbeciler 28 Åžubat'ın 1000 yıl süreceÄŸini söylemiÅŸlerdi… Bu cümle Müslüman halkların 1000 yıl zulme maruz kalmaya müsait olduklarını, bu zulme karşı koyamayacak bir ezilmiÅŸliÄŸi, horlanmışlığı, hesaba alınmamayı ifade etmesi açısından oldukça önemlidir.
28 Şubatlar, sadece Türkiye'de değil tüm Müslüman coğrafyada devam etmektedir
Darbelerin zalim ve gayrimeşru olmaları darbe yapılan siyasi otoritelerin, hükümetlerin ya da demokrasilerin meşru olduğu anlamına gelmiyor. İslam'a göre demokratik seçimle iktidara gelmeniz bile gayrı şer'i, yani gayri meşrudur...
28 Şubat hukuksuzluğun ve zulmün katmerli uygulanmasıdır. 28 Şubat'a kadar her şey adalet ve hakkaniyet üzere değildi ki...
Ne yazık ki biz Müslümanlar on birim zülüm varken, bu zülüm -mesela-dört birime inmişse hemen ona razı olup şükretmeye başlıyoruz. Bu durum şimdiye kadar büyük zulümlere maruz kalmış olmak, itilip kakılmışlık ve madun olmakla alakalıdır.
Hiçbir suçu olmadığı halde, kimi zulümlere karşı çıktığı için veya resmi ideolojiye iman etmediği için ya da resmi ideolojiyi eleştirdiği için hayatlarının en güzel yıllarını cezaevinde geçirmiş yüzlerce-binlerce insan var.. Yüzlercesi hâlâ cezaevindedir. 28 Şubat sürecinde zülüm gören bu insanlar için, kimi çevreler vakıf dernek veya hukukçular 12 Eylül gibi 28 Şubat mahkeme kararlarının da siyasi olduğu, hukuki olmadığı için yeniden yargılanma ve beraat taleplerini şu günlerde gündeme getirmektedirler. Topyekün sorgulanması gereken bir sistemde kimi yanlışların giderilmesi ne kadar anlamlı olacaktır?
Meselâ, çalışanlara asgari ücretten maaş verilerek icra edilen zülüm, ne zaman son bulacak.
Bu zülüm her dönemde devam etmektedir. Üstelik Müslüman iş adamlarının bile hiçbir itirazları olmamaktadır.
"Hakkı müdafaa etmek en büyük ibadettir" "Ne zalim ol ne mazlum" sözleri çerçevesinde ÅŸunu söyleyebiliriz; zulme karşı her hal ve ÅŸartta karşı koymayı, bunun en büyük ibadet olduÄŸu bilinciyle, salih amel olarak davranışlarımıza yansıtmazsak bilmeliyiz ki daha çok 28 Åžubat’lara maruz kalacağız, zulme uÄŸrayacağız.
Zülüm sadece bize yapıldığı için değil kime yapılırsa yapılsın karşı olmak İslami bir görevdir, ibadettir. Bu ibadetin farziyyetinin diğer farzlardan bir farkı yoktur. En azından kalben buğz etmek görevi, imani bir gereklilik olduğu için diğer farzlardan daha güçlü olduğu bile söylenebilir...
"Kim olursa olsun zalime karşı, kim olursa olsun mazlumdan yana" olmak ilkesi, önemli bir ülkedir, bu ilkeyi ayakta tutan tüm insanlara selam olsun”
Henüz yorum yapılmamış.