Sosyal Medya

Güncel

Çavuşoğlu: İran ve Rusya sorumluluğunu yerine getirmeli

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İdlib'deki saldırılar üzerine "İran ve Rusya sorumluluğunu yerine getirmeli, rejimi durdurmalı" dedi.



DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Suriye Ä°dlib'deki ateÅŸkes ihlallerini AA editör masasında deÄŸerlendiriyor.

ÇavuÅŸoÄŸlu, "Ä°ran ve Rusya sorumluluÄŸunu yerine getirmeli, rejimi durdurmalı. Sınırda ilerleme var, rejim ilerliyor. O yüzden dün Rusya ve Ä°ran temsilcilerini çağırıp gerekli uyarılarda bulunduk" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin muhaliflerin elindeki en büyük vilayet olan Ä°dlib'de dördüncü gözlem gücünü yerleÅŸtirmeye baÅŸladığını aktaran DışiÅŸleri Bakanı, "Sivil halk ve ılımlı muhalif hedef alınıyor" dedi.

Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, Ankara'nın Soçi'deki Suriye zirvesinde terör örgütü YPG'nin katılmasını kabul etmeyeceÄŸini yineledi ve YPG'nin Suriye'deki Kürtleri temsil etmediÄŸini vurguladı. 

TÃœRKÄ°YE'YE MEKTUP

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, bakanlığın Genelkurmay Başkanlığı ve MİT müsteşarına bir mektup gönderilerek, Türkiye'nin Suriye'deki sorumluluğunun hatırlatıldığı belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’deki Rus hava üssü Hmeymim’e saldıran insansız hava araçlarının muhalif birlikler tarafından kontrol edilen Ä°dlib çatışmasızlık alanının güneybatısındaki bölgeden havalandıklarını duyurdu.

Krasnaya Zvezda gazetesinde yer alan haberde, “Ä°nsansız hava araçlarının muhalif birlikler tarafından kontrol edilen Ä°dlib çatışmasızlık alanının güneybatısında yer alan Muazzar’dan havalandıkları tespit edildi” denildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.