Sosyal Medya

Dünya

Ürdün Kralı Abdullah ile Sisi, telefonla Kudüs'ü görüştü

Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, telefonda Filistin davası başta olmak üzere bölgedeki gelişmeleri görüştüğü bildirildi.



Ãœrdün Kralı 2. Abdullah ile Mısır CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah es-Sisi telefonda iki ülke arasındaki iliÅŸkileri,Filistin ve Kudüs meselesbaÅŸta olmak üzere bölgedeki geliÅŸmeleri ele aldı.

Kral Abdullah, Kudüs kentindeki Filistinlilerin, Müslümanların ve Hristiyanların haklarını korumak için Arap tutumunun koordine edilmesi ve çabaların yoğunlaştırılması gerektiğini belirtti. Kral Abdullah ayrıca Filistinli kardeşlerinin başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması çabalarına destek olunması gerektiğini vurguladı.

Ãœrdün Kralı ile Sisi, Arapları ilgilendiren meselelere hizmet edecek koordinasyon ve istiÅŸareye devam etme konusunda anlaÅŸtı. 

ABD BaÅŸkanı Donald Trump, 6 Aralık 2017'de yaptığı açıklamada, Kudüs'ü "Ä°srail'in baÅŸkenti" olarak kabul ettiÄŸini ilan etmiÅŸ ve Tel Aviv'deki büyükelçiliÄŸin Kudüs'e taşınması noktasında DışiÅŸleri Bakanlığına talimat verdiÄŸini açıklamıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.