Sosyal Medya

Güncel

Kanal İstanbul projesinin güzergahı belli oldu

2011'den bu yana konuşulan "Çılgın proje: Kanal İstanbul" hayata geçiyor. Güzergah belli oldu. İlk kazma vuruldu. İşte güzergahı gösteren harita.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan"Kanal Ä°stanbul dediÄŸimiz, bu benim bir hayalim, hülyamdır. Ä°nÅŸallah bunun da büyük ihtimalle 2018 başı gibi temelini atacağız." demiÅŸti. Çılgın proje için hazırlanan 5 alternatif güzergahtan biri seçildi.

Haritayı, Sabah gazetesinden Erhan Öztürk yayınladı. Sondaj çalışmaları kapsamında ilk kazmanın vurulduÄŸu güzergaha iliÅŸkin bilgiler şöyle:

Kanal İstanbul projesinin güzergahı belli oldu

KÜÇÜKÇEKMECE GÖLÜ'NDEN BAŞLIYOR

Kanal Ä°stanbul güzergahı Marmara Denizi'ni Küçükçekmece Gölü'nden ayıran kıstaktan baÅŸlıyor.

Kanal İstanbul projesinin güzergahı belli oldu


Sol taraf Marmara Denizi, sağ taraf Küçükçekmece Gölü

ALTINŞEHİR, ŞAHİNTEPE, SAZLIDERE'DEN DEVAM EDİP TERKOS GÖLÜ'NE UZANIYOR

AltınÅŸehir ve Åžahintepe mahallelerinden geçerek Sazlıdere Baraj Havzası boyunca devam edecek Kanal Ä°stanbul, Terkos ve Durusu mahallelerinin yakınlarında Terkos Gölü'nün doÄŸusundan Karadeniz'e ulaÅŸacak.

4 İLÇEDEN GEÇECEK: BAŞAKŞEHİR'E DENİZ GELİYOR

Proje alanı, Arnavutköy (28,6 km) Küçükçekmece (7 km), BaÅŸakÅŸehir (6,5 km) ve Avcılar (3,1 km) ilçe sınırları içinde. Bu ilçeler içinde bir tek BaÅŸakÅŸehir'in denize kıyısı yoktu. Proje tamamlanınca BaÅŸakÅŸehir'e deniz yoluyla da ulaşılabilecek.

FÄ°YATLAR TAVAN YAPACAK

Kanal İstanbul projesinin güzergahının belli olmasının ardından, bu ilçelerdeki gayrimenkul sektörünün hareketlenmesi bekleniyor.

Kanal İstanbul projesinin güzergahı belli oldu

YENÄ° ÅžEHÄ°RLER KURULACAK

Ayrıca, 500 bin civarında nüfusu barındırması öngörülen Kanal İstanbul'un iki yanında konumlanacak kent projesi de olacak.

Etrafında ticaret merkezleri de kurulacak olan projenin şehir planında konferans salonları, parklar, turizm merkezleri de yer alacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.