Sosyal Medya

Güncel

Naylon çadırda yaşam mücadelesi

İzmir'in Beydağ ilçesinde, naylon çadırda kalan 4 aileden yüzde 65 engelli raporu bulunan Cavit Başoğlu, kış aylarında zor şartlarda yaşadıklarını, çadırlarının su aldığını ve soğukta titreyerek uyuduklarını anlatırken, yetkililerden yardım istedi.



Ä°ÅŸÅŸiz olan ve yıllar önce yere düşen pompalı tüfeÄŸin patlaması sonucu saÄŸ bacağından yaralanıp, yüzde 65 fiziksel engelli kalan Cavit BaÅŸoÄŸlu, resmi nikahsız eÅŸi Ayfer Sakin, yüzde 50 zihinsel engelli raporlu kızı AyÅŸe Nur (8) ve oÄŸlu Halil (5) ile birlikte, 1 yıldan bu yana BeydaÄŸ'daki kırsal EÄŸridere Mahallesi'nde kurdukları naylon çadırda yaÅŸamını sürdürüyor.

Aile, yaklaşık 1 yıl önce ÖdemiÅŸ ilçe merkezindeki, kirası 200 TL olan derme- çatma evde kalırken, zihinsel engelli AyÅŸe Nur'un bir komÅŸularının otomobilinin boyasını çizmesinin ardından yaÅŸanan kavga sonrasında oradan ayrılıp bu naylon çadırı kurmak zorunda kaldı.

Yaşamlarını devletten aldıkları engelli maaşıyla sürdürdüklerini belirten Cavit Başoğlu, zor şartlarda yaşadıklarını, çadırlarının su aldığını ve titreyerek uyuduklarını belirterek yetkililerden yardım istedi.

'PREFABRÄ°K EV Ä°STÄ°YORUZ'

Beydağ 80'inci Yıl Aşağı Aktepe İlkokulu 2'nci sınıf öğrencisi, engelli Ayşe Nur, haftada 2 gün de tedavi amaçlı olarak Ödemiş'teki Aktif Değişim Rehabilitasyon Merkezi'ne gidiyor. Cavit Başoğlu'nun ağabeyi, mermer ustası Hüseyin Başoğlu, Beydağ Belediyesi'nin çadıra elektrik temin ettiğini, Beydağ Kaymakamlığı'nın da kömür ve nakit para gibi çeşitli yardımlarda bulunduğunu, fakat bunun yeterli olmadığını söyledi. Ağabey Hüseyin Başoğlu, şöyle dedi:

"Biz yetkililerden en azından bir prefabrik ev istiyoruz. KardeÅŸim ve kardeÅŸimin kızı AyÅŸe Nur engelli. Ne kardeÅŸimin, ne de eÅŸinin iÅŸi var. Tek gelirleri aldıkları engelli maaşı ve kaymakamlıktan gelen ufak tefek yardımlar. Kaldıkları yer gerçekten çok saÄŸlıksız. Suyun içinde yatıyorlar, tuvaletleri yok. BeydaÄŸ Kaymakamlığı elektrik verdi, bir tek o var. Ben sadece kardeÅŸim için bir prefabrik ev istiyorum."

Ä°ZMÄ°R/DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.