Sosyal Medya

Güncel

Isparta'daki emlakçı saldırısının detayları ortaya çıktı

Isparta Yalvaç'ta Murat K.’nin (22) dün Basri Akkuş’u (55) öldürdüğü, üniversite öğrencisi Rukiye Z.’yi de yaraladığı olayın kız kaçırma meselesinden çıktığı anlaşıldı. Murat K., ilk ifadesinde, daha önce kaçtığı ve ailesinin geri aldığı kız arkadaşının dayısı Basri Akkuş’la konuşmak için iş yerine gittiğini, sonuç alamayınca da öldürdüğünü söyledi. Rukiye Z.’nin ise tesadüfen iş yerinde bulunduğu belirtildi.



Yalvaç’ta, dün saat 17.00 sıralarında, O.G.K. ile birlikte eski devlet hastanesinin karşısındaki sokakta bir emlakçıya gelen Murat K., yanındaki pompalı tüfekle iÅŸ yeri sahibi Basri AkkuÅŸ’u başından vurup, öldürdü. Murat K., ayırca iÅŸ yerinde bulunan Süleyman Demirel Ãœniversitesi (SDÃœ) Yalvaç Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencisi Rukiye Z.’yi başına ateÅŸ ederek, yaraladı.

Takip edilmemek amacıyla Basri AkkuÅŸ’un iÅŸ yeri önünde park halindeki aracının lastiÄŸine de ateÅŸ eden Murat K., O.G.K. ile birlikte koÅŸarak, olay yerinden uzaklaÅŸtı. Murat K.’nin olaydan sonra kaçarken, etrafa da ateÅŸ ettiÄŸi ve içinde yolcuların olduÄŸu aracın bagaj kısmına isabet eden kurÅŸunun, aracın ön koltuÄŸuna saplandığı tespit edildi.

’RASTGELE ATEÅž ETTÄ°M, KIZI GÖRMEDÄ°M’

Şüphelilerin peÅŸine düşen polis, Murat K.’yi dün saat 23.00 sıralarında, ilçeye baÄŸlı Salur Mahallesi’ndeki adresinde yanındaki suç aleti tüfekle yakaladı. Yalvaç Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Murat K., ilk ifadesinde, öldürdüğü Basri AkkuÅŸ’un yeÄŸeniyle yaklaşık 4 ay önce kaçtıklarını; ancak ailenin izin vermemesi üzerine kızın, babaevine geri döndüğünü iddia etti. O günden bu yana da ailenin kendisini takip ve taciz ettiÄŸini ileri süren Murat K.’nin "SevdiÄŸim kızı geri almak için dayısı Basri AkkuÅŸ ile öğleden önce görüştüm. Bir sonuç alamayınca olay saatinde pompalı tüfekle yeniden iÅŸ yerine gittim. İçeride Basri ve yeÄŸenleri de vardı. Rastgele ateÅŸ ettim. Kızı görmedim, onu tanımam" dediÄŸi belirtildi.

ÃœNÄ°VERSÄ°TELÄ°, TESADÃœFEN Ä°Åž YERÄ°NDE

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, kaçarak, iÅŸ yerine sığındığı söylenen üniversite öğrencisi Rukiye Z.’nin ise Basri AkkuÅŸ’un bir yeÄŸeninin arkadaşı olduÄŸu ve olay sırasında tesadüfen iÅŸ yerinde bulunduÄŸu ortaya çıktı. Sol gözünün üzerinden vurulan Rukiye Z.’nin SDÃœ AraÅŸtırma ve Uygulama Hastanesi’nin yoÄŸun bakım servisindeki tedavisi sürüyor.

’BUGÃœN 4 KİŞİYÄ° DAHA TEMÄ°ZLEYECEĞİM’

Adının açıklanmasını istemeyen bir görgü tanığı, O.G.K.’nin dün saat 20.00 sıralarında bir iÅŸ yerine gelerek, içeride bulunan ve husumetlisi olduÄŸu iddia edilen Serkan S.’yi kuru sıkıya benzer tabancayla vurmaya çalıştığını; ancak engellendiÄŸini öne sürdü. Bunun üzerine O.G.K.’nin "Bugün 4 kiÅŸiyi daha temizleyeceÄŸim" diyerek, dışarı çıkıp, birkaç el ateÅŸ ederek, olay yerinden uzaklaÅŸtığı iddia edildi. O.G.K.’nin, polis tarafından ilçe merkezindeki YoÄŸurt Pazarı giriÅŸinde gözaltına alındı.

ISPARTA/DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.