Sosyal Medya

Güncel

Boş metrobüse binmeyince yakalandı

Avcılar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu'na bağlı 'Güven timleri' şüphe üzerine metrobüs durağından itibaren takibe aldıkları bir şüpheliyi cep telefonunu çaldıktan sonra indiği durakta suçüstü yakaladı.



Simitçi, temizlik işçisi, ‘ su satıcısı veya sıradan bir kiÅŸi gibi sivil dolaÅŸan ‘Güven timleri' Beylikdüzü’nden gelen veya Avcılar’daki Merkez Ãœniversite, Mustafa Kemal PaÅŸa, Esenyurt’taki Saadetdere veyai Haramidere metrobüs duraklarından binen baÅŸta yankesiciler de olabileceÄŸini deÄŸerlendirerek tekrar harekete geçti. Görevliler, akÅŸam saatlerinde H.C. adlı kiÅŸinin Merkez Ãœniversite Kampusu durağında beklerken, gelen boÅŸ araçlara binmediÄŸini, yolcuların çanta ve eÅŸyalarını gözlemlediÄŸini görünce onu göz takibine aldı. Bu kiÅŸinin boÅŸ araca binmediÄŸi halde kalabalık olan Zincirlikuyu yönüne giden araca yolcuları sıkıştırarak binmeye çalıştığı, CevizlibaÄŸ durağında inerek kalabalık olan bir araçta bir kadını sıkıştırarak Avcılar yönüne giden metrobüse bindiÄŸi görüldü. Sivil ‘Güven timi’ndeki polisler de aynı araca binerek Åžirinevler durağındaki itiÅŸ- kakış sırasında H.C. hızla inerek uzaklaÅŸmaya çalışınca durak çıkışında durdurularak üzeri arandı. Ãœzerinde pahalı bir akıllı telefon bulunan H.C. bunun kız kardeÅŸine ait olduÄŸunu öne sürerken, cihazın kilidini açamadı ve çeliÅŸkili yanıtlar verince gözaltına alındı. Ä°ncelenen cep telefonundan sahibine ulaşılarak karakola yönlendirildi. Şüpheli Atatöy Polis Merkezi’ne teslim edildi. SoruÅŸturmaya devam ediliyor.

GEÇTİĞİMİZ AY GÖREVLENDİRİLMİŞLERDİ

Geçen Aralık ayının sonunda metrobüs durakları ve araçlarında artan sayısı 300’e yaklaÅŸan hırsızlık veya yankesicilik olayları üzerine sivil ‘Güven timleri’nin metrobüslerde de görev yapmasını kararlaÅŸtırmıştı. Ä°lçe Emniyet Müdürlüğü AsayiÅŸ Büro ile ‘Güven timleri’ iÅŸbirliÄŸi yaparak Edirnekapı’daki Ä°ETT metrobüs güvenlik ÅŸefliÄŸinde kamera görüntülerini, Bakırköy'deki BELBÄ°M Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Åž.'de şüphelilerin kullandıkları Ä°stanbul Kart bilgilerini tek tek incelemeye almıştı. Büyük takip ardından genellikle 08.00-10.00 ve 16.00-18.00 saatlerinde metrobüse binen ve hırsızlık yapan 4 şüpheli tek tek belirlerek yakalanmıştı.

Ä°STANBUL/DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.