Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş'ın yerine o isim mi gelecek?

Selahattin Demirtaş'ın HDP Eşbaşkanlığına yeniden aday olmayacağının duyurulmasının sonra, yerini alması olası isim olarak HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen'in konuşulduğu iddia edildi.



HDP kulislerinde, EÅŸbaÅŸkan Selahattin DemirtaÅŸ'ın aday olmama kararını; “kendi durumunun belirsiz olması” ve “2019 seçimleri ya da olası bir erken seçimde partinin daha hazırlıklı olması” gerekçeleriyle aldığı ifade ediliyor.

 Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, DemirtaÅŸ'ın aday olmama iradesinin parti içinde kabul edilmesi durumunda ise HDP EÅŸbaÅŸkanlığı için öne çıkan isimlerin başında HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen olduÄŸu iddia edildi.

TAHİYE EDİLMESİNİN ARDINDAN GÖREVE DEVAM ETTİ

Bilgen, özellikle 4 Kasım'da pek çok milletvekilliğinin tutuklanmasının ardından partinin kamuoyunda görünür yüzü olarak görev yapmış, ancak kendisi de bir süre sonra tutuklanmıştı.

Bilgen tahliye olmasının ardından tekrar parti sözcülüğü görevine gelmişti. HDP'nin 11 Şubat'ta gerçekleştirilecek 3. Olağan Kongresi'nin öncesinde gerçekleştirilecek toplantılarda Demirtaş'ın söz konusu aday olmama iradesinin tartışılacağı ve son kararın HDP'nin yetkili kurulları tarafından verileceği ifade ediliyor.

TOPLANTILAR GERÇEKLEŞECEK

HDP'nin dün başlayan ve bugün de devam edecek milletvekillerinin katılımıyla yapılan toplantının yanı sıra partinin yetkili kurulları da toplantılar gerçekleştirecek.

Söz konusu toplantılarda yeni döneme iliÅŸkin nasıl bir politika izlenmesi, nasıl bir söylem kurulmasının yanı sıra aday olmama iradesine karşın yola DemirtaÅŸ'la mı, yoksa baÅŸka bir isimle mi devam edilmesi gibi konular ele alınacak. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.