Sosyal Medya

Güncel

ABD Basını: Mısır'da 'ateist' olmak suç

Amerikan basınına göre Mısır’da ateist olmak ceza gerektiren bir suç haline gelecek.



USA Today'da yer alan bir habere göre "Mısır parlamentosu yılbaşından kısa bir süre önce tanrıya inanmamayı açıklamayı yasadışı sayan bir kanunu ele aldı. Halihazırda ülkede dine hakaret, karalama ve kutsallara sövme suçlarından tutuklamaların ise tırmanışta olduÄŸu" iddia edildi. Habere göre bu tutuklamalar sonrası yapılan yargılamalarda beÅŸ yıl hapis cezasına varan hükümler verilebiliyor.

TANRIYA İNANMAMAK SUÇ

Habere göre "yeni kanun hiçbir dine hakaret ve karalama olmaksızın Tanrı'ya inanmama eylemini suç sayacak. Yasa 24 Aralık'ta parlamentonun dinden sorumlu komisyon başkanı Amro Hamroush tarafından önerildi.

Hamroush kanun önerisini anlatırken, “Bu dini aÅŸağılama olarak sınıflandırılmalı ve cezalandırılmalıdır çünkü ateistlerin hiçbir deÄŸer yargısı yoktur ve Ä°brahimi dinleri aÅŸağılamaya çalışıyorlar” dedi.

EL EZHER ONAYLIYOR

Kanun Mısır'ın en üst İslami dini kurumu El Ezher tarafından da onaylanıyor. Mısır hükümetinin uzun bir süredir "kutsallara sövmeyi" suç saydığı biliniyor.

MÜSLÜMAN KARDEŞLERDEN SONRA İKİNCİ DÜŞMAN ATEİSTLER

Haberde hükümet destekli bir gazetenin ateistleri “Müslüman KardeÅŸler'den sonra ikinci düşman” olarak ilan ettiÄŸi belirtilirken, bu gazetenin adı verilmedi. Ayrıca "2014'te baÅŸkan Abdulfettah es-Sisi'nin baÅŸa gelmesinden bu yana hükümetin ateistleri hedef aldığı" iddia edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.