Sosyal Medya

Güncel

Beşiktaş Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.



İçiÅŸleri Bakanlığından yapılan açıklamada, BeÅŸiktaÅŸ Belediye BaÅŸkanı Murat Hazinedar ile Belediye Meclis Ãœyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil’in Anayasanın 127’nci maddesinin verdiÄŸi yetki doÄŸrultusunda Bakanlıkça 4 Ocak 2018 tarihinde görevden uzaklaÅŸtırıldıkları belirtildi.

FETÖ, USULSÜZ İHALE, HAKSIZ KİŞİSEL MENFAAT VE GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK

Açıklamada ÅŸunlar kaydedildi: “Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında mal varlığına yönelik olarak yürütülen soruÅŸturma FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yürütülen soruÅŸturma; ayrıca belediye hizmetlerinin zorunlu bağışa tabi tutularak iÅŸ sahiplerinden zorla para alınması, usulsüz ihale ve ruhsat verilmesi, kamu malının özel ÅŸahısların menfaatine kullandırılması ve bunun karşılığında haksız kiÅŸisel menfaat temin edilmesi ve görevi kötüye kullanma niteliÄŸindeki diÄŸer eylemlerinden hakkında yürütülen soruÅŸturmalar nedeniyle Murat Hazinedar BeÅŸiktaÅŸ Belediye BaÅŸkanlığı görevinden uzaklaÅŸtırılmıştır.

MECLİS ÜYELERİNİN GÖREVDEN ALINMA NEDENLERİ

Hüseyin Avni Sipahi’nin Belediye Meclis ÃœyeliÄŸi görevinden uzaklaÅŸtırılmasında, yetkisi ve görevi olmadığı halde imar ve ruhsat iÅŸlemlerinde talep sahiplerinin kendisine yönlendirildiÄŸi ve bağış adı altında zorla para alınmasına aracılık ettiÄŸi, haksız kiÅŸisel menfaat saÄŸladığı, ayrıca mal varlığında ciddi artışlar olduÄŸu yönündeki iddialarla ilgili yürütülen soruÅŸturmalar dikkate alınmıştır.

Çetin Kırışgil’in Belediye Meclis ÃœyeliÄŸi görevinden uzaklaÅŸtırılmasında ise kayıt dışı paraların transferine aracılık ettiÄŸi yönündeki iddiayla ilgili yürütülen soruÅŸturma göz önünde bulundurulmuÅŸtur.”

CHP'DEN Ä°LK TEPKÄ°

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, İçiÅŸleri Bakanlığı tarafından CHP'li BeÅŸiktaÅŸ Belediye BaÅŸkanı Murat Hazinedar'ın görevden uzaklaÅŸtırılmasına tepki gösterdi.

Tezcan, "Türkiye'de hukuk, adalet kalmadı. Belediye baÅŸkanımız yasal yollara müracat edecek. Hükümet kumpasıdır." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.