Sosyal Medya

Güncel

SaakaÅŸvili'nin iltica baÅŸvurusuna Ukrayna'dan ret

Kiev İdare Mahkemesi, eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili'ye iltica verilmemesini haklı buldu.



Ukrayna vatandaÅŸlığından çıkarılan eski Gürcistan CumhurbaÅŸkanı ve eski Odessa Valisi Mihail SaakaÅŸvili'nin Ukrayna'ya iltica baÅŸvurusu mahkeme tarafından reddedildi.

Kiev Ä°dari Mahkemesinde yapılan duruÅŸmada Ukrayna Göçmen Servisi’nin SaakaÅŸvili'nin iltica baÅŸvurusunu kabul etmemesine iliÅŸkin itiraz ele alındı. DuruÅŸma sonunda hakim Tatyana Skoçek, SaakaÅŸvili'nin itirazını kabul etmedi.

SaakaÅŸvili’nin avukatı Ruslan Çernolutskiy duruÅŸmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, karara itiraz edeceklerini söyledi.

Dava hukuken hala devam ettiği için Saakaşvili'nin Ukrayna sınırları içerisinde bulunma hakkı olduğunu belirten Çernolutskiy, bu yüzden Gürcistan'a iadesinin de söz konusu olamayacağını vurguladı.

Ukrayna Göçmen Servisi, 1 Kasım'da, Ukrayna vatandaÅŸlığından çıkarılan SaakaÅŸvili’ye Ukrayna sınırları içerisinde mülteci konumuna gelmesini saÄŸlayacak belge vermeyi reddetmiÅŸti.

Gürcistan Başsavcılığı, Ukrayna'dan, hakkında tutuklama kararı bulunan Saakaşvili'nin gözaltına alınmasını ve iade edilmesini istemişti. Gürcistan vatandaşlığından 4 Aralık 2015'te çıkarılan Saakaşvili, 2013'ten bu yana ülkesine dönemiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.