Sosyal Medya

Güncel

3 kentte hayat durdu! Okullar 1 gün tatil edildi

Erzurum, Kars ve Ardahan'da 415 mahalle ve köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof karayollarında kar yağışının yanı sıra yoğun tipi etkili oluyor. Çıldır’da kar ve tipi dolayısıyla taşımalı eğitim ile köy okullarında eğitime 1 gün ara verildi



DoÄŸu Anadolu'daki kar yağışı ve olumsuz hava koÅŸulları  nedeniyle Erzurum, Kars ve Ardahan'da 415 mahalle ve köy yolunda ulaşım  yapılamıyor. Erzurum'da, yılbaşı gecesinden bu sabahsaatlerine kadar aralıklarla  etkili olan kar yağışı sonrası kentteki 360 mahalle yolu ulaşıma kapandı.

18-01/02/k1.Jpeg

BüyükÅŸehir Belediyesi Fen Ä°ÅŸleri Daire BaÅŸkanlığına baÄŸlı Yol Yapım  Åžube Müdürlüğü, Kırsal Hizmetler Daire BaÅŸkanlığı Yol Åžube Müdürlüğü, Çevre  Koruma ve Kontrol Daire BaÅŸkanlığında görevli personel ve iÅŸ makineleri hem kent  merkezinde caddelerde kar temizleme çalışmaları yürütüyor hem de kapalı köy  yollarını açmak için çalışıyor.

Kars'ta ise 2 gündür süren kar yağışı yüzünden ilçelerden Akyaka'da 3, Digor'da 4, Sarıkamış'ta 8, Susuz'da 5, Kağızmanda ise 5 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Ä°l Özel Ä°daresi ve Karayolları ekipleri, kapalı yolların ulaşıma  açılması için çalışma yürütüyor.

KAR KALINLIÄžI 80 SANTÄ°METREYE ULAÅžTI

Gözde turizm merkezlerinden Sarıkamış ilçe merkezinde kar kalınlığı  50, Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki 2. etap pistlerde ise 80 santimetreye ulaÅŸtı.

18-01/02/k2.Jpeg

Sarıkamış'ta esnaflık yapan Tevhit Demirci, Sarıkamış için kar yağışının bereket olduÄŸunu dile getirdi. Demirci,  "Son iki günde Türkiye'nin hiçbir yerine yaÄŸmayan kar buraya yaÄŸdı. Hem  turizmcilere hem de dışarıdan ÅŸehrimize gelen misafirler için velinimet oldu.  Kar, Sarıkamış için turizm demek, gelir demek." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

ARDAHAN

Özellikle yüksek kesimlerinde kar ve tipi etkili olan Ardahan'da da 30  köy yolu ulaşıma kapandı. Åžehirdeki yoÄŸun kar yağışından dolayı il merkezinde belediye  görevlileri, cadde ve sokaklarda kar temizliÄŸi yapıyor. Kar yağışı ve tipi, kentin Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof  karayollarında ulaşımı aksatıyor. Karayolları 183. Åžube ÅžefliÄŸinden yapılan açıklamada, söz konusu  yolları kullanacak sürücülerin mutlaka zincir bulundurmaları gerektiÄŸi  vurgulandı. Öte yandan, kentleri kaplayan beyaz örtü kartpostallık görüntüler  oluÅŸturdu.

Ä°LK KAR TATÄ°LÄ° 

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde kar ve tipi dolayısıyla taşımalı eÄŸitim ile köy okullarında eÄŸitime 1 gün ara verildi. Tatili fırsat bilen çocuklar karın tadını çıkardı. Ã‡Ä±ldır ilçesinde yaÄŸan aşırı kar, köy yollarının kapattı. Yolların kapanması beraberinde okulların tatil edilmesine sebep oldu.

18-01/02/k4.Jpeg

Ardahan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, hava muhalefeti nedeniyle taşımalı eğitim ile köy okullarında eğitime 1 gün ara verildiğini bildirdi. Karın yağması ve okulların tatil edilmesiyle birlikte duruma en çok çocuklar sevindi. Kardan adam yapmaya başlayan çocuklar neşeli vakit geçiriyorlar. Yaptıkları kardan adamlara isimler bulan çocuklar karın ve tatilin keyfini çıkarıyor.

VATANDAÅžLAR HAZIRLIKSIZ YAKALANDI

Son günlerde soÄŸuk havaya raÄŸmen güneÅŸin yüzünü gösterdiÄŸi Van’da, öğleden sonra aniden baÅŸlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kara hazırlıksız yakalandıkları için sokak ve caddelerde vatandaÅŸlar yürümekte güçlük çekerken, sürücüler ise yolda ilerlemekte zorlandı.

Öğle saatlerinde gündelik iÅŸlerini yapmak için dışarıda bulunan vatandaÅŸlar, aniden bastıran kar yağışının etkisine maruz kaldı. Yanlarında ÅŸemsiye taşımayan vatandaÅŸlar, son günlerde Van'da bahar havasının yaÅŸandığını ifade ettiler. Mevsim itibariyle kar yağışının normal olduÄŸunu söyleyen Åžahap BaydaÅŸ isimli vatandaÅŸ, bugün için kar yağışını beklemediÄŸini ve bu yüzden hazırlıksız yakalandığını belirtti. Åžahap BaydaÅŸ, “Mevsime göre Van’ın havası güzel. GeçtiÄŸimiz günlerde bahar havası yaÅŸadık. Bundan önce de iki kez kar yaÄŸdı ve sonrasında kalktı. Åžu anda kar yağıyor. Sabah hava güzeldi ÅŸemsiyemi almadım. Åžu anda kar saçlarımı ıslattı” dedi. Öte yandan, Bahçesaray baÅŸta olmak üzere BaÅŸkale, Çaldıran, Gürpınar ve Muradiye ilçelerinde gece saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle 37 mahalle ve 51 mezraya ulaşım saÄŸlanamıyor. Ulaşıma kapanan yolların açılması için Van BüyükÅŸehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Daire BaÅŸkanlığı ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

KARS/DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.