Sosyal Medya

Güncel

Hız limitini aşanlar yandı!

Emniyet ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin imzaladığı protokolle hız limitlerini aşan sürücülerin anında belirlenip, interaktif olarak uyarılacağı ve caza kesilmesini sağlayacak yeni sistemin yakında yürürlüğe girmesi bekleniyor.



İçiÅŸleri Bakanlığı, trafik kazalarına karşı “interaktif mesaj” adlı yeni bir sistemi devreye sokmaya hazırlanıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü ile Ä°stanbul Ticaret Ãœniversitesi arasında imzalanan “Ä°nteraktif Uyarı ve Ä°nteraktif Denetim Sistemi” projesi 2018 yılı içinde pilot uygulama olarak baÅŸlatılacak. Hızlı limitini aÅŸan sürücüye anında uyarı gönderecek olan “interaktif mesaj” sistemi, araçlara takılacak özel bir cihazla çalışacak. Hız limitini aÅŸan sürücüyü anında tespit edecek olan cihaz, bu durumu sistemin baÄŸlı olduÄŸu merkeze bildirecek.

“DÄ°KKAT HIZ LÄ°MÄ°TÄ°NÄ° AÅžTINIZ”

Bu bildirimin ardından sürücüye “dikkat hız limitini aÅŸtınız” mesajı gelecek. Hız limitini aÅŸan sürücülere bu yolla ceza iÅŸlemi de uygulanacak. Sistem ayrıca yol durumuyla ilgili bilgilendirme yapacak.Kaza noktaları, buzlanma, yol çalışması ve yağış gibi geliÅŸmeleri de sürücüyle paylaÅŸacak.

'TRAFÄ°K ADABI' PROJESÄ°

Bu yıl içinde uygulamaya girecek bir baÅŸka yenilik ise “trafik adabı” projesi olacak. Ä°stanbul BaÄŸdat Caddesi gibi caddelere trafik adabına iliÅŸkin ışıklı panolar yerleÅŸtirilecek. Trafikte diÄŸer araçların ve yayaların haklarını ihlal eden sürücüler sloganlarla uyarılacak.

"TRAFÄ°KTEN MEN EDÄ°LMELÄ°"

TBMM Trafik Alt Komisyonu’ndan trafik sorunu için dikkat çekici öneriler geldi. Komisyon’un AK Partili üyesi Ä°stanbul Milletvekili HurÅŸit Yıldırım, baÅŸta Ä°stanbul BaÄŸdat Caddesi olmak üzere büyükÅŸehirlerin cadde ve sokaklarının sorumsuz sürücüler tarafından ralli pisti gibi kullanıldığına dikkat çekti. Cezaların caydırıcı olmadığını vurgulayan Yıldırım, bu tür sürücülere ait araçların trafikten men edilmesi gerektiÄŸini açıkladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.