Sosyal Medya

Güncel

Diyanet'ten 2. Bitcoin açıklaması

Sanal paralarla ilgili bir açıklama daha yapan Diyanet İşleri Başkanlığı, Bitcoin'in caiz olmadığını belirtti.



Din Ä°ÅŸleri Yüksek Kurulu BaÅŸkanlığı, ''Dini sorular'' bölümüne gelen bir soruya verdiÄŸi fetvada özünde belirsizlik taşıyan, kamuoyunda 'Saadet Zinciri' olarak bilenen uygulamalar gibi, belli kesimlerin haksız ve sebepsiz zenginleÅŸmesine yol açan dijital kritopta paraların kullanımına onay vermedi.

Kurul açıklamasında ÅŸu görüşlere yer verildi: ''Kullanıcılar arasında deÄŸiÅŸim ya da kıymet ölçüsü olarak genel kabul gören, kaynağı itibariyle kullanıcılara güven veren her türlü paranın kullanımı caizdir.

"HAKSIZ ZENGÄ°NLEÅžME..."

Bu noktada önemli olan husus, para olarak bilinen deÄŸiÅŸim aracının kendi özünde yani üretim ÅŸeklinde, sürüm aÅŸamalarında ve muhataplık niteliÄŸinde büyük belirsizlik  içerip içermemesi, bir aldatma) aracı olarak kullanılıp kullanılmaması ve belli bir kesimin haksız ve sebepsiz zenginleÅŸmesine vesile olup-olmamasıdır.

Son yıllarda ortaya çıkan ve birçok çeÅŸidi bulunan, dijital­-kripto paralardan her birini kullanmanın hükmünü yukarıdaki genel ilkeler doÄŸrultusunda deÄŸerlendirmek gerekir.

"KRİPTO PARALARIN KULLANIMI CAİZ DEĞİLDİR"

Buna göre, Ã¶zünde ciddi belirsizlikler taşıyan, aldanma ve aldatma riski ileri düzeyde olan, dolayısıyla güvencesi bulunmayan ve kamuoyunda 'Saadet zinciri' olarak bilinen uygulamalar gibi belirli kesimlerin haksız ve sebepsiz zenginleÅŸmesine yol açan dijital kripto­ paraların kullanımı caiz deÄŸildir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.