Sosyal Medya

Güncel

Trump'ın tehdit ettiği ülke rest çekti

Pakistan, ABD Başkanı Donald Trump'ın İslamabad yönetiminin teröristlere barınak sağladığı yönündeki suçlamalarına tepki gösterdi.



Pakistan, ABD Başkanı Donald Trump'ın İslamabad yönetiminin teröristlere barınak sağladığı yönündeki suçlamalarına tepki gösterdi.

DışiÅŸleri Bakanı Khawaja Asif, yerel yayın yapan bir televizyona yaptığı açıklamada, Trump'ın Twitter'da paylaÅŸtığı, "Pakistan'ın, ABD'nin Afganistan'da peÅŸinde olduÄŸu teröristleri barındırdığı" iddialarının gerçeÄŸi yansıtmadığını bildirdi.

Asif, ABD ordusunun, Pakistan topraklarını Afganistan'da kendi çıkarlarına hizmet etmesi için kullandığını vurguladı.

"ABD O PARALARI HAYIRSEVERLİK İÇİN VERMEDİ"

ABD BaÅŸkanı Trump'ın son 15 yılda Pakistan'a verdiÄŸi paraların ülkesinin sunduÄŸu hizmetler için olduÄŸunu, bunun hayırseverlik amacıyla olmadığını ifade eden Khawaja Asif, "(Trump) Afganistan'daki baÅŸarısızlıklardan bizi deÄŸil buna neden olanları sorumlu tutmalı" ifadelerini kullandı.

"ABD YARDIMININ DETAYLARINI AÇIKLAMAYA HAZIRIZ"

Washington yönetiminin Afganistan'daki baÅŸarısızlıklarının verdiÄŸi rahatsızlık nedeniyle sendelediÄŸini belirten Pakistan DışiÅŸleri Bakanı Asif, "ABD yardımının detaylarını ve nerede, ne ÅŸekilde kullanıldığını açık oturumlarda paylaÅŸmaya hazırız"deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"ASIL BÄ°Z BEYAZ SARAY'A 'ARTIK YOK' DEDÄ°K!"

Donald Trump'ın "Artık yok" ifadesini de önemsemediklerini kaydeden Asif, kendilerinin Beyaz Saray'a zaten "artık yok" dediklerini söyledi.

Trump, Twitter'dan paylaştığı mesajda, ülkesinin son 15 yılda Pakistan'a 33 milyar dolar yardım yaptığını belirterek, "Onlar ise liderlerimizin aptal olduğunu düşünerek, bize yalanlar ve hilekarlıktan başka bir şey vermediler. Afganistan'da peşinde olduğumuz teröristlere güvenli bölge sağlıyorlar. Artık yok" ifadelerini kullanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.