Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'cü 19 havacı askerin tahliye talepleri reddedildi

Yunanistan'a kaçan 8 subayın da aralarında bulunduğu 19 eski havacı askerin yargılandığı davada, tutuklu sanıkların tahliye talepleri reddedildi.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığı'ndan helikopterlerle hareket ederek İstanbul çevresinde kalkışmaya katılan ve bir kısmı daha sonra Yunanistan'a kaçan subayların da aralarında bulunduğu 9'u tutuklu, 8'i firari 19 eski havacı askerin yargılandığı davada, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi.

ARA KARAR AÇIKLANDI

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi, geçen hafta boyunca görülen duruşmada, sanık ve avukatların tahliye ve diğer taleplerine ilişkin ara kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, sanıklar eski Yarbay Talip Güler, eski üsteğmenler Salih Kukudasoğlu ve Osman Gider, eski teğmenler Fatih Mandacı, Ferit Gök, Halil Can Akbaş ve Hüseyin Pehlivan, eski astsubaylar Rıfat Çelik ve Mehmet Güngör'ün tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Yunanistan'a kaçan ve haklarında yakalama kararı bulunan 8 sanığın, yeni delillerle birlikte yeniden iadeleri için gerekli işlemlerin yapılmasına da karar veren heyet, duruşmaların 10, 11, 12 ve 13 Nisan 2018 tarihlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülmesine hükmetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.