Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran'a büyük saldırı

İran ilk kez içeriden saldırıya uğruyor



Ä°ran, Devrim sonrasından bugüne kadar bu denli ve bu kadar derin- büyük bir saldırıya uÄŸramamıştı. Abd ilk kez bunu yapabiliyor. Ä°ran, üstelik içeriden büyük bir saldırıya maruz kaldı. Bu saldırının baÅŸ aktörü ve mimari Katil Amerika’dır. İçeriden yapılan saldırı o denli büyük ki imamın sessizliÄŸi de bunu teyit etmektedir. Devrim muhafızları saldırının nereden ve ne büyüklükte olduÄŸunu tespit etmeye çalışmaktadır. Göstericilerin sloganları tamamen yanıltmaya yöneliktir fakat gözlerden kaçmayan bir ÅŸey var ki göstericiler Ä°ran'ın Filistin ve Kudüs Siyasetini eleÅŸtirirken yerlilik iddialarıyla bu saldırıyı (gösterileri) tüm Ä°ran'a yaymak çabasındadırlar. Bu arada Filistin'de de Filistin hükümeti tarafından Ä°slami Cihat'a operasyonlar yapıldığı bilgileri var.


İran'a Yapılan bu büyük saldırı Ortadoğu'daki dengeleri tamamen sarsacak ve değiştirecek bir boyutta. Bu saldırı sonrasında İran Rusya ilişkileri, Dolayısıyla Amerika Rusya ilişkileri başka bir boyuta taşınabilir.
Sonucu belli olmasa da Amerika ilk kez kendisinden beklenmeyen büyük bir hamle yapabildi. Bu hamlenin İran'daki etkileri çok uzun yıllar İran'nın iç siyaseti ve dış siyasetini etkileyecek boyuttadır.

Düşünce Mektebi

Veysel Ocak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.