Sosyal Medya

Güncel

MİT'in yeni kalesi görüntülendi

MİT’in yeni binası, sinyal ve elektronik istihbaratın ulaştığı boyut sebebiyle 5 bin dönüm büyüklüğünde korunaklı arazinin ortasına inşa edildi.



Ankara’nın Etimesgut Ä°lçesi BaÄŸlıca mevkiinde 5 bin dönümlük arazide yapımı devam eden Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatı’nın ( MÄ°T) yeni yerleÅŸkesinde kaba inÅŸaat büyük ölçüde tamamlandı; binanın ÅŸekli ortaya çıktı. Kompartman ÅŸeklinde, yatay mimaride inÅŸa edilen istihbaratın yeni kalesinin gelecek yılın sonunda tamamlanması planlanıyor. 3-4 yıl içinde MÄ°T’in halen Yenimahalle hizmet veren eski yerleÅŸkesi de dahil bütün birimlerinin BaÄŸlıca’da toplanması amaçlanıyor. MÄ°T’in Ankara’da 20, Türkiye genelinde 90 farklı noktada hizmet binaları bulunuyor.

MÄ°T’in yeni binası, sinyal ve elektronik istihbaratın ulaÅŸtığı boyut nedeniyle 5 bin dönüm büyüklüğünde korunaklı arazinin ortasına inÅŸa edildi. Dinlemelere, yetkisiz giriÅŸlere ve sızmalara karşı özel tasarlandı. Zırhlı Birlikler’den alınan arazinin tam ortasına inÅŸa edilen bina; hem fonksiyonel hem modern hem de tarihi dokuyu yansıtacak ÅŸekilde yapıldı.

Binanın aynı zamanda Türkiye’nin sembol yapılarından biri haline gelmesi ve bir ikon olması amaçlanıyor. Halen Kızılay’ın göbeÄŸinde bulunan Genelkurmay Karargâhı da kısa süre sonra MÄ°T’in yanındaki bölgeye taşınacak. Genelkurmay Karargâhı da 10 bin dönümlük bir araziye inÅŸa edilecek. Genelkurmay’ın taşınmasıyla bu bölge bir güvenlik ve savunma üssü haline gelmiÅŸ olacak.

Habertürk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.