Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'cüyüm dedi teslim oldu

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’in koruma müdürü Yüzbaşı Burak Akın, “Ben FETÖ üyesiyim” diyerek teslim oldu. Bu şok itiraf polisleri de şaşkına çevirdi. Yüzbaşı Akın, 15 Temmuz gecesi darbeci askerlere direndiği gerekçesiyle kahraman ilan edilmiş ve madalya ile ödüllendirilmişti.



5 Temmuz darbe giriÅŸimi sonrası en üst düzey itiraf geldi. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral YaÅŸar Güler’in koruma müdürü Yüzbaşı Burak Akın, “Ben FETÖ üyesiyim” diyerek teslim oldu. Ankara Ä°l Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gelen Akın’ın ÅŸok itirafı polisleri de ÅŸaÅŸkına çevirdi. Sorgu odasına alınan Akın, örgütün kendisine baskı yaptığı, bu baskılara dayanamadığını söyledi. Koruma müdürünün hangi baskılara maruz kaldığı ve ne tür taleplerle karşı karşıya kaldığı araÅŸtırılıyor.

ÖRGÜT NEYİN BASKISINI YAPIYOR?

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral YaÅŸar Güler’in koruma müdürü Yüzbaşı Burak Akın, kripto FETÖ’cü çıktı. Yüzbaşı Burak Akın, Ankara Ä°l Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Åžubesi’ne giderek teslim oldu. Akın, FETÖ üyesi olduÄŸu itirafının ardından gözaltına alındı. Akın’ın itirafçı olduÄŸu öğrenildi. Halen sorgusu süren Akın’ın Ankara Emniyeti’ne teslim olurken, örgüt tarafından kendisine yapılan baskılar nedeniyle geldiÄŸini söylediÄŸi belirtildi. “Yeter artık dayanamıyorum” diyen Yüzbaşı Akın’ın örgüt tarafından hangi baskılara maruz bırakıldığı merak ediliyor.

 
Yüzbaşı Burak Akın Genelkurmay girişinde ayağından vurulmuştu. Akın görüntülerin yayınlanmasının ardından kahraman ilan edilmişti.

DARBECÄ°LERE ZAMAN KAZANDIRDI

Yüzbaşı Akın, 15 Temmuz akÅŸamı darbe ihbarı dolayısıyla Kara Havacılık Okulu’ndaki hareketliliÄŸi denetlemesi için Org. Hulusi Akar tarafından buraya gönderilen dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Salih Zeki Çolak’a koruma müdürü olarak eÅŸlik etti. Kara Havacılık Okulu’ndaki incelemelerini tamamlaması ardından dönüş yolunda Çolak’ın içinde bulunduÄŸu araç, zaman kazanmak için Akın tarafından önce ODTÃœ kavÅŸağında bekletildi. Ardından da 15-20 km gibi çok düşük bir hızla Genelkurmay BaÅŸkanlığı’na gidildi. Bu esnada Genelkurmay BaÅŸkanlığı’nı ele geçiren Özel Kuvvetler, Salih Zeki Çolak’ı karargâha girer girmez yere yatırarak derdest etti. Yol güzergahındaki bu beklemelerin de karargâhtaki FETÖ hazırlığı nedeniyle olduÄŸu tahmin ediliyor.

KAHRAMAN Ä°LAN EDÄ°LMÄ°ÅžTÄ°

Yüzbaşı Burak Akın, 15 Temmuz gecesi darbecilere direndiÄŸi gerekçesiyle kahraman ilan edilmiÅŸ ve madalya ile ödüllendirilmiÅŸti. Kamera görüntüleri de ortaya çıkan olaylarda, Burak Akın, darbe giriÅŸimini engellemeye çalışırken bacaklarından vurulmuÅŸ, yaralarına turnike yapmak isteyince d darbeci askerler tarafından “Turnike yok” denilerek engellenmiÅŸti. Darbeci askerlerden biri, Akın’ı vurduÄŸunu inkar etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.