Sosyal Medya

Güncel

Türkiye de vize kısıtlamasını kaldırıyor

ABD'nin Türkiye'ye vize kısıtlamasını kaldırmasının ardından, Türkiye de ABD vatandaşlarına vize kısıtlamasını kaldırıyor.



ABD'nin Ankara BüyükelçiliÄŸi, Türkiye'deki vize hizmetlerinin yeniden tamamen baÅŸlatılacağını bildirdi.

TÃœRKÄ°YE DE VÄ°ZE KISITLAMASINI EÅž ZAMANLI KALDIRDI

ABD'nin Türkiye'ye vize kısıtlamasını kaldırmasının ardından, Türkiye de ABD vatandaÅŸlarına vize kısıtlamasını kaldırdı.

Türkiye'nin Washington BüyükelçiliÄŸi'nden yapılan açıklama ÅŸu ÅŸekilde:

ABD’nin vatandaÅŸlarımıza yönelik vize uygulamalarındaki kısıtlamaları kaldırarak, bugün itibarıyla eski düzene dönme kararını memnuniyetle karşılıyoruz. Mütekabiliyet ilkesi çerçevesinde, tarafımızdan da ABD vatandaÅŸlarına yönelik vize rejimimizdeki kısıtlamalar eÅŸ zamanlı olarak kaldırılmıştır.

"GÃœVENCE VERMEDÄ°K"

ABD’nin açıklamasında sözü edilen güvenceler baÄŸlamında, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduÄŸunu, yargı süreci devam eden dosyalarla ilgili olarak Hükümetimizin herhangi bir güvence vermediÄŸini, ülkemizdeki hiçbir temsilcilik görevlisinin kendi resmi görevinin icrası sebebiyle adli soruÅŸturmaya tabi tutulmadığını vurgulamak isteriz. Daha önce de dikkat çekmiÅŸ olmamıza raÄŸmen, ABD’nin Türkiye’den güvence aldığını ileri sürerek Türk ve Amerikan kamuoylarını yanlış bilgilendirmesini doÄŸru bulmuyoruz.

ABD'DE YARGILANAN TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN ENDİŞELİYİZ

Öte yandan, ABD’de Türk vatandaÅŸlarıyla ilgili süren davalara iliÅŸkin de Türkiye’nin çok ciddi endiÅŸeleri devam etmektedir.
Türk yetkililer, bu davaların tatmin edici bir şekilde çözüme ulaştırılması için Amerikalı muhataplarıyla görüşmeyi sürdürecektir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.