Sosyal Medya

Güncel

İstanbul'da ikinci bombalı araç yakalandı!

İstanbul Bahçelievler'de yakalanan bomba yüklü minibüsün ardından başlatılan soruşturmada ikinci bomba yüklü minibüsün yakalandığı öğrenildi.



İstanbul'da, 2 hafta önce MİT ve polisin ortak operasyonuyla önlenen bombalı saldırı girişimiyle ilgili ikinci bir minibüsün daha henüz bombalar yerleştirilmeden saldırı tasarlanırken ele geçirildiği bildirildi.

Güvenlik kaynaklarına dayanan bilgilere göre, 13 Aralık’ta MÄ°T ve polisin ortak operasyonuyla önlenen 60 kilogram patlayıcı bulunmasıyla ilgili yürütülen soruÅŸturma kapsamında terör örgütü PKK’ya ait ikinci bir minibüsün daha güvenlik güçlerince ele geçirildiÄŸi belirtildi.

TEM VE MÄ°T'TEN ORTAK OPERASYON

Ä°stanbul Emniyeti'ne baÄŸlı Terörle Mücadele Åžube Müdürlüğü (TEM) ile Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatı'nın ortak operasyonu doÄŸrultusunda 13 Aralık'ta Åžirinevler'de düzenlenen operasyonda ele geçirilen patlayıcı yerleÅŸtirilmiÅŸ minibüsün ardından, yine saldırıda kullanılmak üzere satın alınan henüz patlayıcı yerleÅŸtirilmemiÅŸ Ankara plakalı bir minibüsün, bir gün sonra Yenibosna’da yakalandığı öğrenildi.

13 Aralık’ta, MÄ°T ve polisin ortak istihbaratıyla gerçekleÅŸtirilen operasyonda park halindeki bir minibüste yangın söndürme tüpleri içerinde RDX, PTN ve HDX ele geçirilmiÅŸti. Ä°Ä°T Zirvesinin güvenliÄŸini saÄŸlayan çevik kuvvet polisini hedef alan saldırı planıyla ilgili gözaltına alınan 20 kiÅŸiden örgütün kırsal kadrosundan gelen terörist Hamza D.’nin de aralarında olduÄŸu 11 hücre üyesi dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiÅŸti

Soruşturma kapsamında 11 kişi tutuklanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.