Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esed bir teröristtir

Tunus lideri ile ortak basın toplantısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Suriye'de Esed ile yürümek mümkün değildir. Esed devlet terörü estirmiş bir teröristtir" dedi.



Cumhurbaşkanı'nın konuşmasından satır başları:

Enerji, turizm alanlarında işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz. Bugün Tunus'un yaşamış olduğu ekonomik sıkıntıları aramızda konuşma fırsatı bulduk. Türkiye olarak neler yapabileceğimizi konuştuk. Bakanlarımız muhattaplarıyla görüştüler ve görüşmeye devam edecekler.

Ekonomi bakanlarımıaz, ilgili yetkililerimiz çalışmaya devam edecekler. Tunus'un huzurunu, istikrarını, ekonomik büyümesini kendimizinkinden ayrı görmüyoruz. Tunus'un kalkınması, ülkemizin kalkınması demektir. 

Özel sektörümüzü de, daha fazla yatırım yapmaya teÅŸvik edeceÄŸiz. Buraya 150 kadar iÅŸ adamımızla birlikte geldik. Tunus'un terörle mücadelesine tam destek veriyoruz. 15 Temmuz darbe giriÅŸimi karşısında sergilediÄŸimiz dayanışma için, Tunus makamlarına, baÅŸta cumhurbaÅŸkanı olmak üzere müteÅŸekkir olduÄŸumuzu ifade etmek isterim. 

Kudüs konusunda da birliğimizi ortaya çok açık ve net koyuyoruz. Bu dayanışmayı sürdürüyoruz, sürdürmeye devam edeceğiz.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve büyükelçiliğini taşıma kararı hakkındaki yanlışını oylamada görmüş olduk. Oy veren 9 ülkenin 8 tanesi Tunus'un ilçesi gibidir.

"KUDÜS KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR"

Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Ä°slam aleminin ortak sesi olarak toplanan Ä°slam Ä°ÅŸ BirliÄŸi tolantısında da aynı vurgu yapılmıştır. Filistin'e ve barış gücüne desteÄŸimizi sürdüreceÄŸiz. 

Åžu anda Libya'da büyükelçiliÄŸimizi açma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sayın Sibsi'yi yakın zamanda ülkemizde ağırlamak istediÄŸimizi belirttim. 

17-12/27/resimid_8593817.jpg

BM Güvenlik Konseyi'nde alınan karar bir A planı. Bu 5 daimi üye arasında Müslüman ülke var mı? 2. Dünya Savaşı sırasında oluÅŸturulan konsey arasında biz ya da Tunus neden olmasın? Reforme edilmesi gerekmektedir. Acaba Amerika, Fransa, Rusya ne der diye bakıyoruz. Sesimizi hep birlikte çıkartalım, bu bizim hakkımız, hakkımız olanı alalım.

"FİLİSTİN'İN TÜM DÜNYADA TANINMASI KARARINI SÜRDÜRECEĞİZ"

B Planı BM Genel Kurulu'nda da hedefe ulaÅŸtık. ABD'nin olumsuz kararına karşı duruÅŸu, tehditle bu iÅŸin olmayacağını gösterdi. Filistin'in tüm dünyada tanınması kararını sürdüreceÄŸiz. 

17-12/27/resimid_8593519-copy.jpg

Aramızda bugün gerek Türkiye gerek Tunus Ekonomi Bakanı ve savunma bakanlarımız dar kapsamlı çalışma yapacaklar. Nerede sıkıntılar var bakacağız. Turizmde yapabileceÄŸimiz çok önemli çalışmalar var. Bugün gelen 150 kadar yatırımcımız, Tunus yatırımcılarıyla ayrıca görüşecekler. 1 milyar 125 milyon dolar civarındaki ticaret hacmini nasıl yükseltebiliriz bakacağız. Teröre yönelik mücadele güvenlik güçlerimiz istihbarat ile ciddi paylaşımlar yapmalı. 

ESED ÇIKIŞI: TERÖRİSTİR

Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olması bizim ortak irademizdir. Burada fiili bir işgal var. Burada işgal olmasından dolayı tabelalarımızı asamıyoruz. Doğu Kudüs bizim için başkenttir, ilan etmiş bulunuyoruz. İsrail şu an kendisi çalıp, kendisi oynuyor. 10 tane ülkeyi yanınıza alıp yapamazsınız bunu zaten.

17-12/27/ziyaret.JPG

Suriye'de Esed ile yürümek kesinlikle mümkün deÄŸildir. Vatandaşını öldürmüş olan bir Suriye'nin baÅŸkanıyla nasıl geleceÄŸi kucaklayacağız? Suriye halkı böyle birini başında görmek ister mi? Bu iÅŸi götürebilir diyemeyiz. Öldürülen 1 milyon Suriyeli'ye haksızlık yapmış oluruz, biz Türkiye olarak bunu tanıyamayız. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.