Sosyal Medya

Güncel

Suriyeli Muhalifler barış konferansına katılmıyor

Suriyeli Muhalif gruplar Rus’ya liderliğindeki Soçi konferansını reddettiğini duyurdu.



Cenevre’deki barış görüşmelerinin önceki turlarına katılan askeri 40 Muhalif grup tarafından yapılan açıklamada, Moskova’nın Suriye hükümetini siyasi bir anlaÅŸmaya varma konusunda baskı yapmadığını söylediler.

Muhalif gruplar, “Rusya, Suriyelilerin acısını hafifletmek için bir adım bile katkıda bulunmadı, garantör ülke olarak herhangi bir çözüm yoluna girmek durumunda kalmad’ığını” belirtti.

Ä°ki yıl önce büyük bir askeri müdahale sonrasında Suriye’de hakim bir oyuncu olarak ortaya çıkan Rusya, 29-30 Ocak’ta Soçi kentinde bir Suriye ulusal diyalog kongresi düzenleyerek Türkiye ve Ä°ran’dan destek aldı.

Bildiride “Rusya, Suriyelilere karşı savaÅŸ suçları iÅŸleyen saldırgan bir ülke… Rejime askeri destek verdi, siyasi olarak savundu ve yedi yıl boyunca BM’nin Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸar Esed rejiminin kınamasına engel oldu” dedi.

Moskova Muhalifleri hedef aldığını açıkladı ancak Muhalifler ve siviller, Rus hava saldırılarının cepheden uzak sivil bölgelerde sınırsız sayıda bombalı saldırıda bulunarak yüzlerce sivilin hayatını kaybetmesine neden olduÄŸunu söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.