Sosyal Medya

Güncel

'ABD'nin Filistin'e yeni başkent teklifinde bulunabileceği' uyarısı

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, ABD'nin Ebu Deys'i Filistinlilere başkent olarak teklif edeceğini öne sürdü.



Hamas Siyasi Büro BaÅŸkanı Ä°smail Heniyye, Gazze'de muhtarlar ve aÅŸiret liderleri ile Filistin uzlaşı meselesindeki son geliÅŸmeleri görüşmesi sırasında yaptığı konuÅŸmada ABD'den Filistin'e yeni baÅŸkent ve Mescid-i Aksa'ya köprü teklifinde bulunacağına dair bilgiler ulaÅŸtığını söyledi. Heneyyi konuya iliÅŸkin, "Hamas'a ABD'nin, Filistinli yetkililere Kudüs'ün yakınlarındaki Ebu Deys'te baÅŸkent ya da bir oluÅŸum verilmesi teklifi sunacağına dair bilgiler ulaÅŸtı." dedi.

Söz konusu teklifin içeriğine dair Heniyye, planın Mescid-i Aksa'da özgürce ibadet edilmesinin önü açılması amacıyla Ebu Deys ile Aksa arasında bir köprü inşa edilmesini ve Aksa'nın 3 zamanlı bölünmesini kapsadığını aktardı.

"ÜRDÜN VE FİLİSTİN ARASINDA ALTERNATİF YURT SÖYLEMLERİ VAR"

ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın Kudüs kararına tepki gösteren Heniyye, "Trump'ın Kudüs kararı, Filistin davasının tasfiye edilmesini amaçlayan mücadelenin bir parçası. Kararın, tüm bölgenin ÅŸekillenmesine uzayan boyutları var. Karar, yalnızca Filistin'deki durumlar için deÄŸil bölgenin izlerinin tamamen deÄŸiÅŸtirilmesi için ortaya atıldı." dedi.

Kararın Filistin-Ãœrdün iliÅŸkilerine de olumsuz yansıyabileceÄŸi uyarısında bulunan Heniyye,"Ãœrdün ve Filistin arasında alternatif yurt ve söylemleri var. Ä°kamet edilecek bir konfederasyondan bahsediliyor. Bu alternatif vatanın temellerini teÅŸkil ediyor." diye konuÅŸtu.

Ãœrdün Kralı 2. Abdullah ile Kudüs meselesi ve alternatif yurt edindirme planlarının tehlikeleri hakkında görüştüğünü kaydeden Heniyye, "Filistinliler, Kudüs ve Filistin konusunda hiçbir siyasi ihlali kabul etmeyerek net ve kesin bir tutum talep ediyor."ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.