Sosyal Medya

Güncel

Bekir Bzodağ tartışılan KHK maddesine son noktayı koydu

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ tartışılan KHK maddesi ile ilgil açıklamada bulunaraki, "O gece halkımız meşru müdafaa yapmıştır; bu suç değildir" dedi.



BaÅŸbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir BozdaÄŸ'ın son yayınlanan KHK ile ilgili açıklamalarda bulundu. BozdaÄŸ, yeni KHK'nin 15 Temmuz baÄŸlamından bahsetti ve daha önce devlet personeli için hazırlanan KHK'ye ÅŸimdi sivillerin dahil edildiÄŸini belirterek, "O gece halkımız meÅŸru müdafaa yapmıştır; bu suç deÄŸildir" dedi.

"KHK darbe teÅŸebbüsünü ayrı, terör eylemlerini ayrı deÄŸerlendirmiyor" diyen BozdaÄŸ, "Yasada darbe teÅŸebbüsü ve bunların yaptığı terör eylemleri kast ediliyor" ifadesini kullandı.

696 sayılı KHK'da "15 Temmuz darbe girişimi ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemler kapsamına sokulacak girişimlerin bastırılması kapsamında hareket edecek sivillerin cezai sorumluluğu olmayacağı" hükmü yer almıştı.

Gelen yoÄŸun tepkilere yanıt veren AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ãœnal, düzenlemenin sadece 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz sabahını kapsadığını söylemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.